Υλικά:
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, κομμένη σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη, κομμένη σε λωρίδες
- 2 μικρά καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό πράσο καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
- 1 βλαστό από σέλερι καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι (σησαμοπολτό)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Κύμινο σε σπόρους
- Δυόσμο για το σερβίρισμα
- Σε μπόλικο αλατισμένο νερό ή σε ζωμό λαχανικών βράζουμε τα λιγκουίνι μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
- Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα λαχανικά.
- Τα καρυκεύουμε και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε περίπου 1 - 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε το ταχίνι μέσα σε ένα μπολ, παίρνουμε από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά 1 1/2 κούπα νερό και το διαλύουμε καλά ανακατεύοντας το.
- Βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία τσιμπίδα τα λιγκουίνι (χωρίς να τα σουρώσουμε) και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το διαλυμένο στο νερό ταχίνι.
- Ανακινούμε καλά το τηγάνι ώστε να καλύψει η σάλτσα τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε αμέσως με λίγο δυόσμο ή άλλο πράσινο μυρωδικό.
Πληροφορίες - Συμβουλές:
- Υπέροχη νηστίσιμη μακαρονάδα με λαχανικά & σάλτσα από ταχίνι που θα φτιάξετε σε 15 μόνο λεπτά.
- Δοκιμάστε το εάν είναι καλό στο αλάτι πριν το σερβίρετε και εάν θέλει προσθέστε σταδιακά λίγο - λίγο.
- Τα λιγκουίνι μη τα στραγγίξετε πριν τα βάλετε στο τηγάνι, θέλουμε να έχουν επάνω τους το νερό τους.
- Αυξομειώστε τη ποσότητα του ταχινιού ανάλογα πόσο έντονη θέλετε τη γεύση του.
- Μπορείτε να πειραματιστείτε βάζοντας τα δικά σας μπαχαρικά μέσα όπως κάρυ ή καπνιστή πάπρικα κ.α..
- Τα υλικά των συνταγών είναι απο το mamashome.gr
Πηγή (Μαμά Πεινάω)
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.