Υλικά:
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ξυπλυμένα και στραγγισμένα (περίπου 250 γρ.)
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένη (περίπου 250 γρ.)
- 1 κεσεδάκι ή 15-20 τοματούδια κομμένα στη μέση
- 1 περσέα (avocado) κομμένη σε κυβάκια
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια (προτιμήστε λευκό)
- 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 γλυκιά πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 λάιμ ή 1/2 λεμόνι στυμμένο
- 1 ματσάκι πράσινο αρωματικό φυτό (κόλιανδρο ή δυόσμο κλπ)
- 1 - 2 κ.σ. μηλόξιδο ή άλλο ξύδι (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
- 2 - 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 3/4 - 1 κ.γ. ροζ ορυκτό άλας (προσθέστε σταδιακά)
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Ανακατέψτε όλα τα λαχανικά -εκτός απο το αβοκάντο και το πράσινο μυρωδικό- μέσα σε μια γαβάθα.
- Προσθέστε το αβοκάντο και το πράσινο μυρωδικό και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε την σαλάτα για μερικά λεπτά στο ψυγείο και σερβίρετε.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
- Η συνταγή είναι μεξικάνικη, οι μεξικανοί χρησιμοποιούν πολύ τα μαύρα φασόλια στα φαγητά τους.
- Αυτή η συνταγή είναι πάρα πολύ γρήγορη, εύκολη και παρά αυτό πολύ νόστιμη και θρεπτική!
- Πειραματιστείτε και προσθέστε τα δικά σας αγαπημένα υλικά όπως πράσινες ελιές, βασιλικό, κάππαρη κ.α.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.