Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Σαλάτα με μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και αβοκάντο

Υλικά: 
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ξυπλυμένα και στραγγισμένα (περίπου 250 γρ.)
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένη (περίπου 250 γρ.)
  • 1 κεσεδάκι ή 15-20 τοματούδια κομμένα στη μέση
  • 1 περσέα (avocado) κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια (προτιμήστε λευκό)
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 
  • 1 γλυκιά πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 
  • 1 λάιμ ή 1/2 λεμόνι στυμμένο 
  • 1 ματσάκι πράσινο αρωματικό φυτό (κόλιανδρο ή δυόσμο κλπ)
  • 1 - 2 κ.σ. μηλόξιδο ή άλλο ξύδι (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
  • 2 - 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 3/4 - 1 κ.γ. ροζ ορυκτό άλας (προσθέστε σταδιακά)
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Παρασκευή:
  1. Ανακατέψτε όλα τα λαχανικά -εκτός απο το αβοκάντο και το πράσινο μυρωδικό- μέσα σε μια γαβάθα.
  2. Προσθέστε το αβοκάντο και το πράσινο μυρωδικό και ανακατέψτε. 
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
  4. Τοποθετήστε την σαλάτα για μερικά λεπτά στο ψυγείο και σερβίρετε.

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Η συνταγή είναι μεξικάνικη, οι μεξικανοί χρησιμοποιούν πολύ τα μαύρα φασόλια στα φαγητά τους.
  • Αυτή η συνταγή είναι πάρα πολύ γρήγορη, εύκολη και παρά αυτό πολύ νόστιμη και θρεπτική!
  • Πειραματιστείτε και προσθέστε τα δικά σας αγαπημένα υλικά όπως πράσινες ελιές, βασιλικό, κάππαρη κ.α.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.