Υλικά:
- 1 κιλό αγκινάρες καθαρισμένες
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι
- 1 μικρό μαρούλι
- 1 κούπα ρύζι (προτιμήστε μακρύκοκο πχ. basmati)
- 1 κούπα αρακά κατεψυγμένο
- 2 λεμόνια (για τον χυμό τους)
- 2 κ.σ. κορν φλάουερ
- 2 κ.σ. κρύο νερό
- 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- Ψιλοκόβουμε το μαρούλι σε λεπτές λωρίδες και στη συνέχεια κόβουμε τα κρεμμύδια.
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν μαλακώσει, προσθέτουμε τις αγκινάρες.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μαρούλια και σκεπάζουμε όλα τα υλικά με νερό.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά και προς το τέλος βάζουμε στη σούπα το ρύζι και τον αρακά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, για να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο κρύο νερό και ρίχνουμε σιγά-σιγά στη σούπα για να δέσει.
- Προσθέτουμε το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνηθο.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
- Η αγκινάρα, είναι το μπουμπούκι του αγκαθωτού φυτού που προέρχεται από την κοιλάδα του Νείλου, σήμερα είναι γνωστή για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες.
- Η σιλυμαρίνη της άγριας αγκινάρας έχει την ιδιότητα να “ελέγχει” την παραγωγή των ελευθέρων ριζών και να περιορίζει τη δραστηριότητά τους.
- Περιέχει μεγάλες ποσότητες ινωδών ουσιών, που αποτελούν ένα αποτελεσματικό μέσον για τον καθαρισμό του οργανισμού από τοξίνες, προλαμβάνουν την υψηλή χοληστερόλη, τα καρδιακά νοσήματα, την υψηλή πίεση και τον ζαχαροδιαβήτη.
- Φρέσκια ή κατεψυγμένη, μισή κούπα καρδιές άγριας αγκινάρας περιέχει 5 περίπου γραμμάρια ινωδών ουσιών, κάπου 20% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας για σωστή λειτουργία του οργανισμού.
- Πρωτοτυπήστε κι ετοιμάστε για τους αγαπημένους σας μια διαφορετική μαγειρίτσα που θα ικανοποιήσει όχι μόνο τον ουρανίσκο τους, αλλά θα τους προσφέρει και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Πηγή: NaturaNrg #16 (Τόνυ Καβαλιέρος)
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.