Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Mαγειρίτσα με αγκινάρες

Υλικά: 
  • 1 κιλό αγκινάρες καθαρισμένες
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 1 κούπα ρύζι (προτιμήστε μακρύκοκο πχ. basmati)
  • 1 κούπα αρακά κατεψυγμένο
  • 2 λεμόνια (για τον χυμό τους)
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση     
  1. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι σε λεπτές λωρίδες και στη συνέχεια κόβουμε τα κρεμμύδια.
  2. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν μαλακώσει, προσθέτουμε τις αγκινάρες. 
  3. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μαρούλια και σκεπάζουμε όλα τα υλικά με νερό. 
  4. Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά και προς το τέλος βάζουμε στη σούπα το ρύζι και τον αρακά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, για να μαγειρευτεί το ρύζι. 
  5. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο κρύο νερό και ρίχνουμε σιγά-σιγά στη σούπα για να δέσει. 
  6. Προσθέτουμε το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνηθο.
Καλή όρεξη!
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Η αγκινάρα, είναι το μπουμπούκι του αγκαθωτού φυτού που προέρχεται από την κοιλάδα του Νείλου, σήμερα είναι γνωστή για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες. 
  • Η σιλυμαρίνη της άγριας αγκινάρας έχει την ιδιότητα να “ελέγχει” την παραγωγή των ελευθέρων ριζών και να περιορίζει τη δραστηριότητά τους. 
  • Περιέχει μεγάλες ποσότητες ινωδών ουσιών, που αποτελούν ένα αποτελεσματικό μέσον για τον καθαρισμό του οργανισμού από τοξίνες, προλαμβάνουν την υψηλή χοληστερόλη, τα καρδιακά νοσήματα, την υψηλή πίεση και τον ζαχαροδιαβήτη.
  • Φρέσκια ή κατεψυγμένη, μισή κούπα καρδιές άγριας αγκινάρας περιέχει 5 περίπου γραμμάρια ινωδών ουσιών, κάπου 20% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας για σωστή λειτουργία του οργανισμού.
  • Πρωτοτυπήστε κι ετοιμάστε για τους αγαπημένους σας μια διαφορετική μαγειρίτσα που θα ικανοποιήσει όχι μόνο τον ουρανίσκο τους, αλλά θα τους προσφέρει και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.


Πηγή: NaturaNrg #16 (Τόνυ Καβαλιέρος)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.