Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Μπράουνις απο μαύρα φασόλια


Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικό χρόνος: 40 λεπτά 
Μερίδες: 9
Υλικά: 
  • 420 γρ. μαύρα βρασμένα φασόλια, στραγγισμένα και καλά ξεπλυμένα 
  • 2 ολόκληρες ώριμες μπανάνες ή ¼ κούπας ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • ⅓ κούπας σιρόπι αγαύης ή άλλο γλυκαντικό σιρόπι
  • ¼ κούπας κακάο
  • 1 κ.γ. κανέλα (1/2 εάν θέλετε πιο ελαφριά γεύση κανέλας)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κούπας στιγμιαίες νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.γ. baking powder (προαιρετικά, για γίνουν αφράτα)
Παρασκευή:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 o . 
  • Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί 20 cm και αφήστε το στην άκρη. 
  • Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από τη βρώμη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο και ομοιόμορφο. 
  • Ανακατέψτε μαζί και τη βρώμη και ρίξτε το μείγμα στο ταψί. 
  • Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισχωρήσετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
  • Αφήστε να κρυώσει και κόψτε το.

Πληροφορίες - Συμβουλές:
  • Εάν βρείτε 2 κονσέρβες με μαύρα φασόλια ξεπλύνετε τα πολύ καλά και χρησιμοποιήστε αυτά για τη συνταγή, αλλά προσέξτε μην έχουν τραβήξει γεύση απο τη σάλτσα, το καλύτερο είναι να ενυδατώσετε και να βράσετε δικά σας φασόλια.
  • Εάν δε βρείτε κονσέρβες με φασόλια τότε χρησιμοποιήστε περίπου τα μισά φασόλια σε βάρος ενυδατώνοντας τα αποβραδίς και βράζοντας τα χωρίς αλάτι μέχρι να γίνουν μαλακά, ζυγίστε τα πριν τα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή για να χρησιμοποιήσετε μόνο όσα χρειάζονται.
  • Εάν σας βγουν πολύ μαλακά και τα θέλετε πιο σκληρά προσθέστε άλλο ένα 1/4 κούπας νιφάδες βρώμης ή αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • Είναι εκπληκτικό πως έχουν γεύση σοκολάτας και όχι φασολιού! 
  • Εάν δεν έχετε στιγμιαίες νιφάδες βρώμης τότε χρησιμοποιήστε κανονικές αλεσμένες στο πολυκόφτη.
  • Χρησιμοποιήστε προαιρετικά ζάχαρη, εάν οι μπανάνες σας είναι ακόμη πράσινες και όχι πολύ ώριμες.
  • Αντί για μαύρα φασόλια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα άγευστα κατά προτίμηση φασόλια όπως μικρά λευκά φασόλια.
  • Αν θέλετε μια πολύ κρεμώδη υφή, μπορείτε να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ρεβυθιού ή άλλου οσπρίου αντί για νιφάδες βρώμης.
  • Η κανέλα βοηθά στο να καλύψει τη γεύση του φασολιού.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

http://happyherbivore.com/2009/05/vegan-blackbean-brownies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.