Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Σαλάτα λαχανίδας με διατροφική μαγιά & βραζιλιάνικο καρύδι

Υλικά: 
  • 1 ματσάκι ή 100 γρ. φύλλα ιταλικής λαχανίδας (Kale)
  • 1/2 μικρό λεμόνι ή μοσχολέμονο (χυμός)
  • 1/2 κ.γ. ορυκτό ροζ άλας
  • 1 κ.σ. έλαιον ελιάς
  • 4 κ.σ. διατροφική μαγιά ή ανακάρδια τριμμένα σε σκόνη
  • 1 βραζιλιάνικο καρύδι ή 4 ελληνικά καρύδια
  • 1 πρέζα σκόρδο ή 1 μικρή σκελίδα ψιλοτριμμένη (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Πλύνετε και στεγνώστε τα φύλλα λαχανίδας.
  2. Φτιάξτε τα φύλλα σε ματσάκι και κόψτε απο τη βάση τους προς τη κορυφή των φύλλων, τους χονδρούς βλαστούς πιο ψιλοκομμένους και προς τη κορυφή πιο χονδρά κομμάτια.
  3. Τοποθετήστε τα μέσα σε μια βαθιά γαβάθα, προσθέστε τα υγρά υλικά και ανακατέψτε.
  4. Προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το καρύδι και ανακατέψτε καλά.
  5. Σερβίρετε με το καρύδι τριμμένο στο τρίφτη του τυριού.

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Προσαρμόστε το λεμόνι και το αλάτι στις προσωπικές σας γευστικές προτιμήσεις προσθέτοντας σταδιακά λεμόνι και αλάτι αλλά και διατροφική μαγιά, ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά ρυθμισμένους γευστικούς κάλυκες.
  • Μη βάλετε πολλά βραζιλιάνικα καρύδια διότι είναι υψηλά σε σελήνιο και καλό είναι να μη τρώμε πολλά, 1 - 2 την ημέρα συνήθως αρκούν.
  • Προσοχή μη μπερδεύετε τη διατροφική μαγιά με τη μαγιά μπύρας, είναι διαφορετικά στελέχη του ίδιου βακτηρίου.
  • Εάν δε σας αρέσουν οι σκληροί βλαστοί της λαχανίδας μπορείτε να τους αφαιρέσετε έναν - έναν κάνοντας το σχήμα Λ με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού επάνω σε κάθε φύλλο
  • Εάν δεν βρείτε φύλλα λαχανίδας μπορείτε να δοκιμάσετε άλλα φυτά με σκληρά φύλλα όπως κατσαρό λάχανο, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μόνο τη καρδιά του καθώς τα εξωτερικά φύλλα είναι πιο σκληρά για να τα φάει κάποιος ωμά.

~ Λαόνικος Τσάγκος 
   Vegan Μάγειρας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.