Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Brownies με λεκιθίνη (original)

Υλικά:
  • 250 γρ. φυτική μαργαρίνη λιωμένη
  • 250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 1/2 κ.γ. ορυκτό ροζ άλας
  • 4 κ.σ. ή 20 γρ. κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κυβάκια ή σταγόνες σοκολάτας
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μικρή βανίλια (σπόρους)
  • 5 κ.σ. λεκιθίνη σε κόκκους διαλυμένη σε 5 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. baking powder
Παρασκευή:
  1. Σε μια μεγάλη γαβάθα ανακατέψτε με ένα κουτάλι τη λιωμένη μαργαρίνη μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, και το κακάο.
  2. Ανακατέψτε τη λεκιθίνη μαζί με το νερό και το baking powder (θα αφρίσει) και προσθέστε το στο μείγμα μαζί με το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη κομμένη κουβερτούρα, ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα καλά.
  3. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψάκι το οποίο έχετε επαλείψει με επιπρόσθετη μαργαρίνη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο Κελσίου για περίπου 25 λεπτά.
  4. Περιμένετε 1 ώρα να κρυώσει και σερβίρετε.
Πριν και μετά το ψήσιμο
Πληροφορίες - Συμβουλές:
  • Ψήστε για περίπου 30 λεπτά για πιο συμπαγές μπράουνι ή μόνο 20-25 λεπτά (ανάλογα τη δύναμη του φούρνου σας) για μπράουνις το οποίο είναι υγρό μέσα.
  • Μην ανησυχείτε εάν δε διαλυθεί καλά η λεκιθίνη, θα διαλυθεί κατά το ψήσιμο, εάν παρά αυτό τη θέλετε διαλυμένη καλά τότε ενυδατώστε τη στο νερό για περίπου 1 ώρα, μετά προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το στο μείγμα.
  • Εάν χρειαστεί προσθέστε 5 κ.σ. παραπάνω νερό στη λεκιθίνη αλλά όχι παραπάνω.
  • Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που δε χρειάζεται καν μίξερ, η ζάχαρη λιώνει κατά το ψήσιμο, εάν όμως θέλετε μπορείτε να τη χτυπήσετε με σύρμα ή με μίξερ μαζί με τη λιωμένη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει.

Η λεκιθίνη με το νερό και το baking powder






~ Λαόνικος Τσάγκος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.