Υλικά:
- 1/4 κούπας ρύζι καρολίνα ή άλλο ρύζι για ριζότο ή σούπα
- 1 λίτρο νερό
- 5 κ.σ. (κοφτές) κορν φλάουερ διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό
- 4 κ.σ. (κοφτές) φυστικοβούτυρο διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό
- 1/2 κούπα ή 100 γρ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα απο 2 λεμόνια
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό, προσθέτουμε το ρύζι και κλείνουμε το πώμα.
- Όταν το ρύζι έχει βράσει, διαλύουμε καλά το φυστικοβούτυρο χτυπώντας το με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα σε ένα μπολάκι προσθέτοντας σταδιακά λίγο - λίγο το νερό και το προσθέτουμε στο ρύζι μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Τελευταίο ρίχνουμε και το διαλυμένο στο νερό κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια.
- Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε σε μπολάκια.
- Περιμένουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να στερεοποιηθεί, γαρνίρουμε με κανέλλα και σερβίρουμε.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
- Προσθέστε σταδιακά νερό χτυπώντας το φυστικοβούτυρο έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λευκή κρέμα ταχινιού.
- Ανακατέψτε καλά το κορν φλάουρ πριν το ρίξετε στη κατσαρόλα επειδή έχει τη τάση να κατακάθεται στο πάτο.
- Αντί για φυστικοβούτυρο μπορείτε να βάλετε ταχίνι ή άλλο βούτυρο καρπού.
- Το φυστικοβούτυρο είναι καλή πηγή πρωτείνης και σε συνδυασμό με ρύζι ακόμα καλύτερη.
- Εάν θέλετε να έχει πιο λευκό χρώμα τότε χρησιμοποιήστε λευκή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου.
- Καλό είναι το νερό που θα διαλύσετε το φυστικοβούτυρο να μην είναι κρύο αλλά χλιαρό.
- Εάν δε μπορείτε διαλύσετε το φυστικοβούτυρο χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή ένα σέϊκερ.
- Την επόμενη ημέρα είναι πιο νόστιμο και έχει πιο καλή υφή.
- Βράστε καλά το ρύζι πριν ρίξετε το κορν φλάουρ γιατί μετά θα πήξει και δε θα προλάβει να βράσει περισσότερο.
~ Λαόνικος Τσάγκος
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.