Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ρυζόγαλο με φυστικοβούτυρο


Υλικά: 
  • 1/4 κούπας ρύζι καρολίνα ή άλλο ρύζι για ριζότο ή σούπα
  • 1 λίτρο νερό
  • 5 κ.σ. (κοφτές) κορν φλάουερ διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό
  • 4 κ.σ. (κοφτές) φυστικοβούτυρο διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό 
  • 1/2 κούπα ή 100 γρ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα απο 2 λεμόνια
Παρασκευή:
  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό, προσθέτουμε το ρύζι και κλείνουμε το πώμα.
  2. Όταν το ρύζι έχει βράσει, διαλύουμε καλά το φυστικοβούτυρο χτυπώντας το με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα σε ένα μπολάκι προσθέτοντας σταδιακά λίγο - λίγο το νερό και το προσθέτουμε στο ρύζι μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.  
  3. Τελευταίο ρίχνουμε και το διαλυμένο στο νερό κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια.
  4. Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε σε μπολάκια.
  5. Περιμένουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να στερεοποιηθεί, γαρνίρουμε με κανέλλα και σερβίρουμε.

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Προσθέστε σταδιακά νερό χτυπώντας το φυστικοβούτυρο έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λευκή κρέμα ταχινιού.
  • Ανακατέψτε καλά το κορν φλάουρ πριν το ρίξετε στη κατσαρόλα επειδή έχει τη τάση να κατακάθεται στο πάτο.
  • Αντί για φυστικοβούτυρο μπορείτε να βάλετε ταχίνι ή άλλο βούτυρο καρπού.
  • Το φυστικοβούτυρο είναι καλή πηγή πρωτείνης και σε συνδυασμό με ρύζι ακόμα καλύτερη.
  • Εάν θέλετε να έχει πιο λευκό χρώμα τότε χρησιμοποιήστε λευκή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου.
  • Καλό είναι το νερό που θα διαλύσετε το φυστικοβούτυρο να μην είναι κρύο αλλά χλιαρό.
  • Εάν δε μπορείτε διαλύσετε το φυστικοβούτυρο χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή ένα σέϊκερ.
  • Την επόμενη ημέρα είναι πιο νόστιμο και έχει πιο καλή υφή.
  • Βράστε καλά το ρύζι πριν ρίξετε το κορν φλάουρ γιατί μετά θα πήξει και δε θα προλάβει να βράσει περισσότερο.

~ Λαόνικος Τσάγκος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.