Υλικά:
- 100 γρ. ξερό κιμά σόγιας
- 1 κονσέρβα ή περίπου 250 γρ. βρασμένα κόκκινα φασόλια
- 1 μικρή κονσέρβα αραβόσιτο (καθαρό βάρος: 250 γρ. καλαμπόκι)
- 1 μεγάλη κονσέρβα με αποφλοιωμένα ντοματάκια ή 500 [ml] ζωμό λαχανικών ή περίπου ισόποσες τομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 100 ml ή 5 γεμάτες κ.σ. συμπυκνωμένο πολτό ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 50 ml ή 5 κ.σ. λάδι
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο ή κόκκινο καυτερό πιπέρι ή 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κύμινο ή μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 1/4 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κ.γ. αλάτι (περίπου, πάντα προσθέτετε σταδιακά και δοκιμάζετε)
- 1 μεγάλη πρέζα ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
- 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Ενυδατώστε βραστό νερό ή κατά προτίμηση σε ζεστό ζωμό λαχανικών τον κιμά σόγιας και αφού φουσκώσει, παγώστε τον με παγωμένο νερό και στραγγίξτε τον καλά.
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κάψτε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι.
- Ρίξτε τον στραγγισμένο κιμά σόγιας, ανακατέψτε και τσιγαρίστε τον για 1-2 λεπτά.
- Σβήστε με το ζωμό λαχανικών, τις ντομάτες και τον πολτό ντομάτας και βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-45 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό και να δέσει η σάλτσα.
- Λίγο πριν σταματήσετε το βράσιμο προσθέστε τα φασόλια, το καλαμπόκι και τα μπαχαρικά, δοκιμάστε για να δείτε εάν θέλει περισσότερο αλάτι ή μπαχαρικά, και αφήστε το να πάρει μια τελευταία βράση.
- Σερβίρεται με ψωμί ή τσιπς καλαμποκιού ή αραβικές πίτες.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
- Προσοχή στα υγρά, όσο περισσότερα βάλετε τόση περισσότερη ώρα θα αναγκαστείτε να σιγοβράσετε το φαγητό για να πυκνώσει η σάλτσα, έχετε υπόψην ότι οι τομάτες θα βγάλουν μπόλικο νερό.
- Εάν βάλετε ζωμό λαχανικών προσοχή στο αλάτι, πιθανόν να μην χρειαστεί και καθόλου, ανάλογα και τα μπαχαρικά.
- Εάν δεν βρείτε κονσέρβα με κόκκινα φασόλια μπορείτε να μουλιάσετε αποβραδίς περίπου τη μισή ποσότητα να τα βράσετε και να χρησιμοποιήσετε όσα αναφέρει η συνταγή ή όσα σας αρέσουν.
- Εάν προσθέσετε και λιαστές τομάτες, το φαγητό θα απογειωθεί!
- Εάν σας αρέσει η σάλτσα που έχουν μέσα τα φασόλια μπορείτε να τη μετρήσετε να βγαίνει 500 ml και να χρησιμοποιήσετε αυτή αντί για τη την κονσέρβα με τα τοματάκια.
- Για το κιμά σόγιας προτείνεται η μάρκα vantastic foods .
- Η παραπάνω συνταγή όπως και κάθε συνταγή είναι απλά ένας οδηγός, πειραματιστείτε και φέρτε την στα μέτρα σας.
|
Αραβόσιτος, κόκκινα φασόλια και κιμάς σόγιας |
|
Τυλιχτό απο πολύσπορη πίτα τορτίγια με σγουρή λαχανίδα |
|
Τσίλι με κιμά και τσιπς τορτίγιας |
|
Απολαύστε το σκέτο ή με πίτα |
Πηγή
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη.
Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.