Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Τσίλι με κιμά σόγιας, κόκκινα φασόλια και αραβόσιτο

Υλικά
  • 100 γρ. ξερό κιμά σόγιας
  • 1 κονσέρβα ή περίπου 250 γρ. βρασμένα κόκκινα φασόλια  
  • 1 μικρή κονσέρβα αραβόσιτο (καθαρό βάρος: 250 γρ. καλαμπόκι)
  • 1 μεγάλη κονσέρβα με αποφλοιωμένα ντοματάκια ή 500 [ml] ζωμό λαχανικών ή περίπου ισόποσες τομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 100 ml ή 5 γεμάτες κ.σ. συμπυκνωμένο πολτό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 50 ml ή 5 κ.σ. λάδι 
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο ή κόκκινο καυτερό πιπέρι ή 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • 1 κ.γ. κύμινο ή μείγμα μπαχαρικών για κρέας
  • 1/4 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο 
  • 1 κ.γ. αλάτι (περίπου, πάντα προσθέτετε σταδιακά και δοκιμάζετε)
  • 1 μεγάλη πρέζα ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Ενυδατώστε βραστό νερό ή κατά προτίμηση σε ζεστό ζωμό λαχανικών τον κιμά σόγιας και αφού φουσκώσει, παγώστε τον με παγωμένο νερό και στραγγίξτε τον καλά.
  2. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κάψτε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι.
  3. Ρίξτε τον στραγγισμένο κιμά σόγιας, ανακατέψτε και τσιγαρίστε τον για 1-2 λεπτά.
  4. Σβήστε με το ζωμό λαχανικών, τις ντομάτες και τον πολτό ντομάτας και βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-45 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό και να δέσει η σάλτσα.
  5. Λίγο πριν σταματήσετε το βράσιμο προσθέστε τα φασόλια, το καλαμπόκι και τα μπαχαρικά, δοκιμάστε για να δείτε εάν θέλει περισσότερο αλάτι ή μπαχαρικά, και αφήστε το να πάρει μια τελευταία βράση.
  6. Σερβίρεται με ψωμί ή τσιπς καλαμποκιού ή αραβικές πίτες.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Προσοχή στα υγρά, όσο περισσότερα βάλετε τόση περισσότερη ώρα θα αναγκαστείτε να σιγοβράσετε το φαγητό για να πυκνώσει η σάλτσα, έχετε υπόψην ότι οι τομάτες θα βγάλουν μπόλικο νερό.
  • Εάν βάλετε ζωμό λαχανικών προσοχή στο αλάτι, πιθανόν να μην χρειαστεί και καθόλου, ανάλογα και τα μπαχαρικά.
  • Εάν δεν βρείτε κονσέρβα με κόκκινα φασόλια μπορείτε να μουλιάσετε αποβραδίς περίπου τη μισή ποσότητα να τα βράσετε και να χρησιμοποιήσετε όσα αναφέρει η συνταγή ή όσα σας αρέσουν.
  • Εάν προσθέσετε και λιαστές τομάτες, το φαγητό θα απογειωθεί!
  • Εάν σας αρέσει η σάλτσα που έχουν μέσα τα φασόλια μπορείτε να τη μετρήσετε να βγαίνει 500 ml και να χρησιμοποιήσετε αυτή αντί για τη την κονσέρβα με τα τοματάκια.
  • Για το κιμά σόγιας προτείνεται η μάρκα vantastic foods .
  • Η παραπάνω συνταγή όπως και κάθε συνταγή είναι απλά ένας οδηγός, πειραματιστείτε και φέρτε την στα μέτρα σας.
Αραβόσιτος, κόκκινα φασόλια και κιμάς σόγιας
Τυλιχτό απο πολύσπορη πίτα τορτίγια με σγουρή λαχανίδα
   

Τσίλι  με κιμά και τσιπς τορτίγιας
Απολαύστε το σκέτο ή με πίτα


Πηγή
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.