Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Βούτυρο καρύδας (Raw Coconut Butter)


Συστατικά:
  • 2 - 4 κούπες ή περίπου 200-400 γραμμάρια τριμμένη καρύδα (προτιμήστε χύμα απο κάβα)
  • 1 πρέζα ορυκτό ροζ άλας (προαιρετικά)
  • Βανίλια ή μαστίχα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Βάλτε τη ψιλοκομμένη καρύδα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή δυνατό μπλέντερ και πολτοποιήστε την αρχικά σε αργή ταχύτητα.
  2. Ανακατέψτε και μετά πολτοποιήστε την σε αργή ταχύτητα δυναμώνοντας σε δυνατή ταχύτητα ανακατεύοντας όποτε κολλάει.
  3. Συνεχίστε σε δυνατή ταχύτητα σταματώντας και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα κάθε 1 λεπτό για περίπου 10 λεπτά μέχρι η καρύδα να γίνει μια υγρή πάστα.
  4. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος όπως ένα σκιερό ντουλάπι.


Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Εάν χωράει το μπλέντερ σας και θέλετε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα μπορείτε να βάλετε μέχρι 6 - 7 κούπες τριμμένη καρύδα.
  • Σιγουρευτείτε ότι το μπλέντερ σας είναι εντελώς στεγνό, αλλιώς το βούτυρο σας θα κολλήσει και δεν θα μπορεί να λιώσει εντελώς η καρύδα.
  • Το σπιτικό βούτυρο καρύδας έχει μόνο ένα συστατικό, ενώ το αγοραστό συμβατικό βούτυρο καρύδας έχει 12 συστατικά!
  • Το χειμώνα δεν χρειάζεται ψυγείο, το καλοκαίρι καλό είναι να το βάλετε για να παραμείνει πιο φρέσκο.
  • Το βούτυρο κακάο όταν είναι φρέσκο είναι υγρό, αλλά στη συνέχεια σκληραίνει.
  • Αν θέλετε να το κάνετε ξανά υγρό θερμαίνετε το σε μπεν μαρί ή το τοποθετήστε το στον ήλιο.
  • Eίναι πολύ εύκολο, γρήγορο και οικονομικό σε αντίθεση με το λάδι καρύδας!
  • Το μόνο που χρειάζεστε για να το φτιάξετε στο σπίτι σας (και σε λιγότερο από 10 λεπτά), είναι ένα επεξεργαστή τροφίμων (multi ή δυνατό μπλέντερ) μια σπάτουλα και τριμμένη καρύδα.
  • Για να "δουλέψει" αυτή η συνταγή θα πρέπει να αγοράσετε τριμμένη καρύδα που δεν έχουν αφαιρέσει το λίπος της και να βάλετε άφθονη τριμμένη καρύδα, γιατί αν βάλετε πολύ λίγη δεν θα γίνει το βούτυρο.
  • Το βούτυρο καρύδας είναι διαφορετικό από το λάδι καρύδας.
    Το βούτυρο της καρύδας είναι φτιαγμένο απο το λίπος και τι φυτικές ίνες της καρύδας ενώ το λάδι καρύδας έχει καθαρό λίπος καρύδας μόνο.
    Το λίπος το σώμα μας μπορεί να το χρησιμοποιήσει για παραγωγή ενέργειας και βοηθά επίσης στην θρέψη του εγκεφάλου και στην παραγωγή ορμονών.
    Για αυτό και είναι πολύ καλό να συμπεριλάβετε το λάδι και το βούτυρο καρύδας στη διατροφή σας.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο καρύδας για να φτιάξετε ρύζι και κινόα, ψητά λαχανικά, πρωινό χυλό βρώμης, τηγανίτες, κέϊκ, αλειμένες φέτες του τοστ με μαρμελάδα και βούτυρο καρύδας και ένα σωρό άλλα φαγητά που χρησιμοποιούν βούτυρο.
  • Εκτός απο συνταγές μαγειρικής το βούτυρο καρύδας χρησιμοποιείται και για καλλωπιστικούς λόγους επειδή έχει πολλά οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά, όπως και το λάδι καρύδας.





Πηγές:
http://www.lovinglife.cl/blog/como-preparar-mantequilla-o-manteca-de-coco-menos-de-10-minutos/
https://www.youtube.com/watch?v=47drVjG6SwU
http://www.sherrayorganiccosmetics.com/coconut-butter/

 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.