Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αναψυκτικό με πιπερόριζα και μπαχαρικά

Υλικά: 
  • 2 κούπες λευκή ή καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 2 κούπες ή 500 ml νερό
  • 150 γρ. ζιγγίβερι (πιπερόριζα) κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισα ή 1 κ.γ. ολόκληρο γλυκάνισο ή 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κ.γ. ή περίπου 10 κάψουλες καρδάμομον (κακουλέ)
  • 1 ολόκληρο μπαχάρι
  • 1 κ.γ. μαύρο ολόκληρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. χρυσόριζα σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. γαρύφαλο (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Σε μια στεγνή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε τα μπαχαρικά για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να αναδώσουν τα αρώματα τους.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, το νερό και την πιπερόριζα.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια κλείστε τη φωτιά.
  4. Αφήστε το να κρυώσει επάνω στην εστία για μερικές ώρες ή αποβραδίς, στραγγίξτε το, εμφιαλώστε το και φυλάξτε το στο ψυγείο.
  5. Βάλτε 2 κ.σ. ή 30 ml σιρόπι σε σε 350 ml ανθρακούχο νερό ή σόδα και ανακατέψτε, προσθέστε παγάκια και η δροσιστική "τζιτζιμπύρα" σας είναι έτοιμη!

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Μπορείτε εάν θέλετε να στεγνώσετε τις φέτες πιπερόριζας στο φούρνο ή στον αφυγραντήρα για να έχετε ένα πικάντικο γλυκό σνακ πιπερόριζας.
  • Τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται απο τα αρχαία χρόνια ως φάρμακα για πολλές ασθένειες.
  • Το ζιγγιβέρι έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και άλλες ιδιότητες.
  • Είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό απο τα χημικά αναψυκτικά που πουλάνε τα περρισσότερα καταστήματα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη.
Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.