Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αναψυκτικό με πιπερόριζα

    Υλικά
  • 50 γρ. ή 3 κ.σ. πιπερόριζα τριμμένη στο χονδρό τρίφτη
  • 200 γρ. ή 1 κούπα καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 120 ml ή 1/2 κούπα νερό
  • 1 μικρό πορτοκάλι ή 1/2 λεμόνι, χυμός (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Προσθέστε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις και να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  2. Βγάλτε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήστε την στην άκρη για καμιά ώρα για να κρυώσει. 
  3. Στραγγίξτε το σιρόπι με ένα σουρωτήρι ή μουσελίνα για να στραγγιστούν τα κομματάκια πιπερόριζας και αποθηκεύστε το σιρόπι σε ένα φιαλίδιο ή ένα μικρό βάζο στο ψυγείο.
  4. Προσθέστε μπόλικα παγάκια σε ένα μεγάλο ποτήρι μαζί με περίπου 2 - 3 κ.σ. σιρόπι, προσθέστε ανθρακούχο νερό και απολαύσετε το φυσικό αναψυκτικό σας!
Ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό με 4 κ.σ. σιρόπι
Ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό με 1 κ.σ. σιρόπι
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Η πιπερόριζα έχει άριστες χωνευτικές και άλλες θεραπευτικές ιδιότητες.
  • Είναι ένα φυσικό αναψυκτικό που ομοιάζει πολύ με την γνωστή τζιτζιμπύρα (ginger beer ή ginger ale).
  • Εάν δεν έχετε ούτε πορτοκάλι ούτε λεμόνι μπορείτε να τα παραλείψετε, αλλά εκτός απο γεύση και άρωμα λειτουργούν και ως συντηρητικά λόγω της βιταμίνης C που εμπεριέχουν.
  • Εάν είναι βιολογικά μπορείτε να τα πλύνετε και να τα ξεφλουδίσετε και να χρησιμοποιήσετε και τις φλούδες για να φτιάξετε το σιρόπι εκτός απο το χυμό τους.
  • Εάν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε περισσότερες κουταλιές σιροπιού στο ποτήρι σας, εάν το θέλετε λιγότερο γλυκό βάλτε λιγότερες.
  • Εάν σας αρέσουν τα μπαχαρικά μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι 1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 ξύλο κανέλας ή 1 καρδάμομον (κακουλέ) ή 1 ολόκληρο μπαχάρι ή 2 - 3 σπόρους μαύρο πιπέρι,έχετε υπόψην ότι θα παραλλάξουν τη γεύση της πιπερόριζας, εάν θέλετε να γεύεστε καθαρή γεύση πιπερόριζας τότε κρατήστε το απλό.


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.