Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κρέμα με μαστίχα και αλόη



Υλικά: 
  • 4 κούπες ή 1 λίτρο γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα της επιλογής σας
  • 80 γρ. ή 8 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου (κορν φλάουρ)
  • 80 γρ. ή 8 κ.σ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη ή 4 κ.σ. λικέρ μαστίχας
  • 100 γρ. γέλη αλόης αυθεντικής (Aloe "Vera") κομμένη σε κυβάκια
Παρασκευή:
  1. Τοποθετήστε το γάλα, το άμυλο και τη ζάχαρη στη κατσαρόλα και ανακατέψτε με ένα σύρμα ή μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά το άμυλο. 
  2. Ανοίξτε το μάτι στη μεσαία προς δυνατή φωτιά και ζεστάνετε τη κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει παχύρρευστη (περίπου 10 λεπτά).
  3. Μόλις αρχίσει να πήζει ρίξτε και το λικέρ ή την κοπανισμένη μαστίχα και συνεχίστε να ανακατεύετε για άλλο 1 λεπτό περίπου.
  4. Αφαιρέστε τη κατσαρόλα από την εστία και με μια κουτάλα και τοποθετήστε τη κρέμα σε μπολάκια.
  5. Ξεπλύνετε τα κυβάκια αλόης πολύ καλά με κρύο νερό, στραγγίξτε τα και γαρνίρετε με αυτά την κρέμα.
  6. Τοποθετήστε την στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και απολαύστε την!
 

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Σερβίρεται ζεστή ή κρύα αλλά απολαμβάνεται καλύτερα κρύα.
  • Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει και καεί στο πάτο η κρέμα.
  • Πριν χρησιμοποιήσετε την αλόη κόψτε το κάτω λευκό μέρος του φύλλου και αφήστε το για 5-10 λεπτά μέσα σε νερό για να βγάλει την πικρή καθαρτική ουσία αλοίνη.
  • Για να κόψετε την αλόη σε κυβάκια αφαιρέστε τα πλαϊνά αγκάθια και το επάνω πράσινο μέρος, μετά κόψτε σε κυβάκια και τέλος κόψτε το σύριζα απο τον πάτο για να ξεχωρίσουν οι κύβοι, όπως στη τελευταία φωτογραφία.
  • Αντί για μαστίχα μπορείτε να την αρωματίσετε με βανίλια αλλά κατά την άποψη μου η μαστίχα ταιριάζει περισσότερο γεύστικα και έχει και πολλά οφέλη στην υγεία ως υπερτροφή που είναι και αυτή.
  • Εάν βάλετε μαστίχα σε δάκρυα τότε λιώστε τη στο γουδί ή στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τη ζάχαρη, γιατί μερικές φορές τα δάκρυα είναι πολύ νωπά και κολλάνε, η ζάχαρη βοηθάει να γίνει σκόνη.
  • Εάν χρησιμοποιήσετε για διακοσμητικό ένα κομμένο φυλλαράκι αλόης τότε μουλιάστε το για αρκετή ώρα μέσα σε νερό και κόψτε την άκρη του, έτσι ώστε να έχει φύγει το μεγαλύτερο ποσοστό της πικρής αλοίνης που μπορεί να επιρρεάσει αρνητικά τη γεύση της κρέμας σας.
  • Η καθαρή γέλη αλόης δεν έχει καμία γεύση ή άρωμα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα σε πολλές συνταγές, το μόνο της ίσώς μειονέκτημα είναι ότι είναι γλιστερή, αλλά αυτό είναι και το προτέρημα της γιατί μέσα σε αυτή την γέλη ευρίσκονται όλα τα θρεπτικά της.
  • Η μαστίχα και η αλόη είναι και οι δυό γνωστές για τις πολλές ιδιότητες που έχουν ως υπερτροφές όπως είναι οι αντιγηραντικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδης, αντικαρκινικές και άλλες.
  • Όπως και σε κάθε συνταγή, έτσι και σε αυτή, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σας.


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.