Υλικά για ένα μεγάλο ταψί φούρνου:
Υλικά για την σφολιάτα
- 2 κούπες κρύο νερό
- 1/2 κούπα λάδι ή λιωμένη φυτική μαργαρίνη
- 4 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.γ. ορυκτό άλας
Υλικά:
Υλικά για την γέμιση:
- 500 γρ. φύλλα σπανακιού (προτιμήστε τρυφερό, "baby spinach")
- 250 γρ. φύλλα και τρυφερές κορυφές -μη ανθισμένης- τσουκνίδας
- 100 - 200 γρ. ωμά καρύδια
- 100 - 150 γρ. μαύρες ελιές, κομμένες στην μέση (προτιμήστε ξιδάτες και απυρήνωτες)
Υλικά:
- 2 κούπες ή 500 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
- 1 κούπα ή 250 γρ. χεινοπόδιο (quinoa)
- 1 κονσέρβα τοματάκι, ολόκληρο ή κομμένο σε κύβους
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
Υλικά
Για την σούπα:
- 350 γρ. μανιτάρια αγάρικα
- 350 - 400 γρ. ή 2 - 3 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες σε κύβους
- 750 ml βραστό νερό
- 1 1/2 - 2 κύβους ζωμού λαχανικών
- 2 - 3 γεμάτες κ.σ. σησαμοπολτό (tahini)
Υλικά:
- 100 γρ. ξερά αμύγδαλα
- 500 ml γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
- 5 κ.σ. μηλόξιδο ή άλλο λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού
Προετοιμασία: 10 '
Μαγείρεμα: 15 '
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 κούπα χεινοπόδιο (quinoa)
- 2 κούπες νερό
- 1/2 κούπα ανακάρδια (cashews), προτιμήστε "ωμά"
Υλικά:
- 1 κούπα ή 200 γρ. ξερά ρεβίθια
- 2-4 κ.σ. σησαμοπολτό (tahini)
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά λεμόνια (ο χυμός τους μόνο, προσθέστε σταδιακά)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Υλικά:
- 1/2 κούπα μείγμα σούπας (κριθάρι, πράσινος αρακάς, καφέ και κόκκινη φακή, φάβα)
- 4 κούπες ή 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
Υλικά:
- 250 γρ. ξερά ρεβύθια
- 250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα γλουτένης
- 250 γρ. πράσο
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 150 γρ. φρέσκα ή 100 γρ. ξερά οξύκοκκα (cranberries) ή φράουλες
- ¼ κούπες καρύδια ή πεκάν, χονδρόκομμενα
.
Υλικά:
- 3 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
- 3 μικρές πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε χονδροκομμένο (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο