Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Τσουκνιδόπιτα με ελιές και καρύδια

Υλικά:
Υλικά για την γέμιση: 

  • 500 γρ. φύλλα σπανακιού (προτιμήστε τρυφερό, "baby spinach")
  • 250 γρ. φύλλα και τρυφερές κορυφές -μη ανθισμένης- τσουκνίδας
  • 100 - 200 γρ. ωμά καρύδια
  • 100 - 150 γρ. μαύρες ελιές, κομμένες στην μέση (προτιμήστε ξιδάτες και απυρήνωτες)

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Κινόα με κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι και λεμόνι


Υλικά: 
  • 2 κούπες ή 500 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κούπα ή 250 γρ. χεινοπόδιο (quinoa)
  • 1 κονσέρβα τοματάκι, ολόκληρο ή κομμένο σε κύβους 
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Μανιταρόσουπα με ταχίνι και ψευτοκρουτόν (Βελουτέ)


Υλικά

Για την σούπα:
  • 350 γρ. μανιτάρια αγάρικα 
  • 350 - 400 γρ. ή 2 - 3 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες σε κύβους 
  • 750 ml βραστό νερό
  • 1 1/2 - 2 κύβους ζωμού λαχανικών
  • 2 - 3 γεμάτες κ.σ. σησαμοπολτό (tahini)

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Κασέρι αμυγδάλου-σόγιας


Υλικά: 
  • 100 γρ. ξερά αμύγδαλα
  • 500 ml γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • 5 κ.σ. μηλόξιδο ή άλλο λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Κινόα με καρύδια και κάσιους

Προετοιμασία: 10 '
Μαγείρεμα: 15 '

Υλικά για 4 άτομα: 

  • 1 κούπα χεινοπόδιο (quinoa) 
  • 2 κούπες νερό
  • 1/2 κούπα ανακάρδια (cashews), προτιμήστε "ωμά"

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Χούμους από φύτρα ρεβυθιών (Raw vegan hummus)


Υλικά: 
  • 1 κούπα ή 200 γρ. ξερά ρεβίθια 
  • 2-4 κ.σ. σησαμοπολτό (tahini)
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά λεμόνια (ο χυμός τους μόνο, προσθέστε σταδιακά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Σούπα με μείγμα οσπρίων και λαχανικά

Υλικά: 

  • 1/2 κούπα μείγμα σούπας (κριθάρι, πράσινος αρακάς, καφέ και κόκκινη φακή, φάβα)
  • 4 κούπες ή 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Λαχανάκια Βρυξελών με Cranberries και καρύδια στον φούρνο

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 150 γρ. φρέσκα ή 100 γρ. ξερά οξύκοκκα (cranberries) ή φράουλες
  • ¼ κούπες καρύδια ή πεκάν, χονδρόκομμενα

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Πρασοπατατόσουπα με σησαμοπολτό

.

Υλικά: 
  • 3 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 μικρές πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε χονδροκομμένο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο