Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τόφου ρεβυθιού (chickpea cheese)

  
Υλικά: 
  • 10 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιού 
  • 2 κ.γ. ορυκτό αλάτι ιμαλαίων

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τηγανίτες με κολοκύθα, καρύδια και ταχίνι (Θρακικές)



Υλικά για τη γέμιση: 

  • 500 γρ. μοσχοκολοκύθα ή άλλη κολοκύθα τριμμένη
  • 150 γρ. ή 1 1/2 κούπα καρύδια
  • 100 ml ταχίνι (ανακατέψτε το πριν το χρησιμοποιήσετε)

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Μπάρες με άρωμα εσπρέσο (Raw)


Υλικά: 
  • 1/2 κούπα καρύδια
  • 1/2 κούπα φουντούκια
  • 1/2 κούπα χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια)

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Μπάρες με σοκολάτα και λυκόμουρα (Raw)



Υλικά:
  • ¼ κούπας στιγμιαίες νιφάδες βρώμης
  • ¼ κούπας  λυκόμουρα goji
  • ¼ κούπας πεκάν ή καρύδια ή αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Σοκολατόπιτα με ταχίνι και σιρόπι σοκολάτας

Υλικά: 
  • 250 γρ. ταχίνι (ανακατέψτε το καλά πριν το χρησιμοποιήσετε)
  • 400 ml νερό ή χυμό πορτοκαλιού ή φυτικό γάλα
  • 50 ml λικέρ εσπεριδοειδών ή ποτό της αρεσκείας σας ή νερό ή γάλα

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Μανιταροκροκέτες με καλαμποκάλευρο



Υλικά: 
  • 500 γρ. μανιτάρια αγάρικα κομμένα σε κυβάκια (με τα κοτσανάκια τους)
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο χονδροκομμένη (χωρίς το φύτρο του)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ινδικές κόκκινες φακές με πίτες (Νταλ)

Υλικά για τις φακές: 
  • 250 gr. ή 1 κούπα ινδικές κόκκινες φακές πλυμμένες 
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 4 κ.σ. λάδι ελιάς

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015