Υλικά:
- 1 μεγάλη πρέζα στίγματα κρόκου Κοζάνης
- 600 ml καυτό ζωμό λαχανικών
- 12 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 4 κ.σ. λάδι
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 ματσάκι δενδρολίβανο
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 οC.
- Μουλιάζετε τα στίγματα σε 2 κ.σ. από το ζωμό για 10 λεπτά και μετά προσθέτε τον υπόλοιπο ζωμό.
- Σ ένα ταψί βάζετε τις πατάτες χοντροκομμένες, ρίχνετε το λάδι, το σκόρδο και δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτε τον καυτό ζωμό.
- Ψήνετε για 1 - 1.5 ώρα περιχύνοντας 2 φορές με το ζωμό, μέχρι το υγρό να απορροφηθεί και οι πατάτες να είναι τραγανές.
- Αλατίζετε και σερβίρετε αμέσως.
Πληροφορίες - Συμβουλές:
- Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.
- Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της, οι αρχαίοι Φοίνικες στις προσφορές τους στη θεά Αστάρτη, ο Όμηρος το αναφέρει στα κείμενά του ενώ το συναντάμε ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη.
Η συνταγή είναι προσφορά της σελίδας http://www.safran.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.