Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Πατάτες φούρνου με κρόκο και σκόρδο



Υλικά:
  • 1 μεγάλη πρέζα στίγματα κρόκου Κοζάνης
  • 600 ml καυτό ζωμό λαχανικών
  • 12 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο
 Παρασκευή:
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 οC. 
  2. Μουλιάζετε τα στίγματα σε 2 κ.σ. από το ζωμό για 10 λεπτά και μετά προσθέτε τον υπόλοιπο ζωμό.
  3. Σ ένα ταψί βάζετε τις πατάτες χοντροκομμένες, ρίχνετε το λάδι, το σκόρδο και δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτε τον καυτό ζωμό.
  4. Ψήνετε για 1 - 1.5 ώρα περιχύνοντας 2 φορές με το ζωμό, μέχρι το υγρό να απορροφηθεί και οι πατάτες να είναι τραγανές. 
  5. Αλατίζετε και σερβίρετε αμέσως.


Πληροφορίες - Συμβουλές:
  • Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες. 
  • Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της, οι αρχαίοι Φοίνικες στις προσφορές τους στη θεά Αστάρτη, ο Όμηρος το αναφέρει στα κείμενά του ενώ το συναντάμε ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη.

Η συνταγή είναι προσφορά της σελίδας http://www.safran.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.