Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Τούρτα με κρέμα φυστικιού-φουντουκιού και χαρουπόμελο (Raw)

Υλικά: 
  • 100 γρ. φυστίκια αιγίνης (καθαρισμένα, χωρίς τους φλοιούς)
  • 200 γρ. ανακάρδια (cashews)
  • 100 γρ φουντούκια
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες σε αλεύρι
  • 200 γρ. χουρμάδες (μαζί με τους σπόρους)
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
  • 100 ml έλαιον καρύδας (λιωμένο)
  • 6 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή χρυσό σιρόπι ή αλλο γλυκαντικό σιρόπι
  • 6 κ.σ. χαρουπόμελο
Παρασκευή:
  1. Ενυδατώστε τα ανακάρδια μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Φτιάξτε την κρέμα αλέθοντας σε ένα μπλέντερ τα εμποτισμένα ανακάρδια μαζί με τα φιστίκια. 
  3. Προσθέστε το σιρόπι και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει μια παχύρευστη και λεία κρέμα. 
  4. Προσθέστε το αβοκάντο κομμένο σε κύβους και συνεχίστε τη πολτοποίηση.
  5. Στο τέλος προσθέστε και το λιωμένο λάδι καρύδας και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιήθεί. 
  6. Καλύψτε τη τετράγωνη φόρμα με μια πλαστική μεμβράνη, ρίξτε τη κρέμα και αφήστε μία νύχτα στο ψυγείο για να παγώσει.
  7. Για να φτιάξετε τη βάση πολτοποιήστέ μαζί το αλεύρι απο τις νιφάδες βρώμης, τα φουντούκια, τους χουρμάδες (χωρίς τους σπόρους) και το χαρουπόμελο μέχρι να πάρετε μια κολλώδης και εύπλαστη ζύμη. 
  8. Απλώστε τη ζύμη επάνω στη σφιχτή κρέμα και παγώστε ξανά για μία ώρα.
  9. Μετά την ψύξη, αναποδογυρίστε τη τούρτα σε μια πιατέλα και αφαιρέστε τη πλαστική μεμβράνη.
  10. Διακοσμείστε με ξηρούς καρπούς και μερικές κουταλιές της σούπας σιρόπι χαρουπιού.
Πληροφορίες - Συμβουλές:
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τετράγωνη ή στρογγυλή φόρμα.
  • Συνοδεύεται ευχάριστα με μαύρο ή πράσινο τσάι.

https://goodnaturedfood.wordpress.com 
http://www.inspiredfitstrong.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.