Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Τόφου ρεβυθιού (chickpea cheese)

  
Υλικά: 
  • 10 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιού 
  • 2 κ.γ. ορυκτό αλάτι ιμαλαίων
  • 1/2 κ.γ. χρυσόριζα σε σκόνη (curcuma)
  • 3 κούπες νερό
  • Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το λάδωμα της μήτρας (καλουπιού)
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. διατροφική μαγιά ή τριμμένα ανακάρδια (προαιρετικά)


Προετοιμασία:
  1. Ανακατεύετε σε μια γαβάθα το αλεύρι ρεβιθιού, το αλάτι, και τη χρυσόριζα.
  2. Τη 1 1/2 κούπα νερό την προσθέτετε στα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν καλά.
  3. Το υπόλοιπο νερό το βράζετε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  4. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει ρίξτε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε συνεχώς.
  5. Όταν έχει πήξει αρκετά αδειάστε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένο μπωλάκι και παγώστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  6. Μετά τις 2 ώρες στο ψυγείο μπορείτε να βγάλετε το τόφου απο τη μήτρα του και να το χρησιμοποιήσετε.

Πληροφορίες - Συμβουλές:
  • Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πρωινό για σάντουιτς ως γαρνιτούρα σε άλλα φαγητά κλπ. όπως κάθε τυρί.
  • Επειδή το αλάτι ιμαλαίων είναι πιο αλμυρό απο το κανονικό και οι προτιμήσεις στο αλάτι διαφέρουν απο άνθρωπο σε άνθρωπο μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα τις προτιμήσεις σας.
  • Για πιο σφιχτό τυρί αυξήστε τη ποσότητα του ρεβιθάλευρου.
  • Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά όταν το βράζετε όπως δενδρολίβανο ή ρίγανη κλπ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

http://veganizm.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.