Υλικά:
- 10 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιού
- 2 κ.γ. ορυκτό αλάτι ιμαλαίων
- 1/2 κ.γ. χρυσόριζα σε σκόνη (curcuma)
- 3 κούπες νερό
- Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το λάδωμα της μήτρας (καλουπιού)
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. μουστάρδα (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. διατροφική μαγιά ή τριμμένα ανακάρδια (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
- Ανακατεύετε σε μια γαβάθα το αλεύρι ρεβιθιού, το αλάτι, και τη χρυσόριζα.
- Τη 1 1/2 κούπα νερό την προσθέτετε στα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν καλά.
- Το υπόλοιπο νερό το βράζετε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν το νερό αρχίσει να βράζει ρίξτε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε συνεχώς.
- Όταν έχει πήξει αρκετά αδειάστε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένο μπωλάκι και παγώστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Μετά τις 2 ώρες στο ψυγείο μπορείτε να βγάλετε το τόφου απο τη μήτρα του και να το χρησιμοποιήσετε.
Πληροφορίες - Συμβουλές:
- Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πρωινό για σάντουιτς ως γαρνιτούρα σε άλλα φαγητά κλπ. όπως κάθε τυρί.
- Επειδή το αλάτι ιμαλαίων είναι πιο αλμυρό απο το κανονικό και οι προτιμήσεις στο αλάτι διαφέρουν απο άνθρωπο σε άνθρωπο μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα τις προτιμήσεις σας.
- Για πιο σφιχτό τυρί αυξήστε τη ποσότητα του ρεβιθάλευρου.
- Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά όταν το βράζετε όπως δενδρολίβανο ή ρίγανη κλπ.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
http://veganizm.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.