Υλικά:
- 1/2 κ.γ. νήματα κρόκου Κοζάνης
- 6 κούπες ζωμό λαχανικών
- 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 κούπα φυτική κρέμα γάλακτος ή χτυπημένο γάλα καρύδας
- 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
- Μουσκέψτε τον κρόκο σε λίγο ζεστό νερό για περίπου 30 λεπτά.
- Βάλτε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν σε λίγο νερό για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε τις πατάτες και το ζωμό και σιγοβράστε για άλλα 25 λεπτά περιπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Περάστε τα όλα από μύλο ή χτυπήστε τα στο μπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον κρόκο με το νερό του.
- Ανακατέψτε και σερβίρετε
Πληροφορίες - Συμβουλές:
- Ζεστάνετε τη σούπα πριν να σερβίρετε αλλά μη την αφήσετε να βράσει.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με λίγη ακόμα συμπληρωματική κρέμα γάλακτος.
- Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.
- Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της, οι αρχαίοι Φοίνικες στις προσφορές τους στη θεά Αστάρτη, ο Όμηρος το αναφέρει στα κείμενά του ενώ το συναντάμε ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη.
Η συνταγή είναι τροποποιημένη απο την ιστοσελίδα http://www.safran.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.