Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Χυλός βρώμης με γάλα καρύδας και κανέλα


Υλικά:
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης (γρήγορου ή αργού μαγειρέματος)
  • 2 κούπες νερό 
  • 2 κ.σ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 1 πρέζα ορυκτό ροζ αλάτι
  • 1 κονσέρβα με γάλα καρύδας των 400 ml
  • 1 νωπή καρύδα ή 2 κ.σ. αφυδατωμένη τριμμένη καρύδα (για τη διακόσμηση)
  • Κανέλα σε σκόνη (για τη διακόσμηση)
Παρασκευή:
  1. Προετοιμάζετε τα υλικά και βάζετε ένα κατσαρολάκι στην εστία σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
  2. Ρίχνετε το νερό και μόλις αρχίσει να ατμίζει προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε.
  3. Όταν πήξει το αφαιρείτε απο τη φωτιά και προσθέτετε μέσα μόνο το επάνω μέρος της κονσέρβας και το ανακατεύετε.
  4. Σερβίρετε με λίγη καστανή ζάχαρη, φρέσκια τριμμένη καρύδα και κανέλα.

Συμβουλές:
  • Ρίχτε λίγη ζάχαρη αμέσως κατα το σερβίρισμα, έτσι ζεστό όπως είναι θα λιώσει αμέσως και θα γίνει σα καραμέλα.
  • Για τη συνταγή χρησιμοποίησα μόνο το επάνω στερεό μέρος της κονσέρβας (για να μη το κάνω πιο υδαρό), το χειμώνα είναι στερεοποιημένο εκτός ψυγείου αλλά το καλοκαίρι καλό είναι να το βάλετε στο ψυγείο αποβραδίς για να γίνει ο διαχωρισμός βούτυρου και νερού, το νερό που θα μείνει μπορείτε να το πιείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κάποια άλλη συνταγή, να το χρησιμοποιήσετε για καλλυντικούς σκοπούς ή απλά να το πετάξετε, μένει ελάχιστο έτσι και αλλιώς.
  • Το γάλα καρύδας καλό είναι πάντα να μαγειρεύεται λίγο εως καθόλου επειδή αλλοιώνεται εύκολα η γεύση και τα θρεπτικά του.

~ Λαόνικος Τσάγκος
   Vegan Μάγειρας

Χυλός βρώμης με λιωμένη καστανή ζάχαρη
Χυλός βρώμης με τριμμένη φρέσκια καρύδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.