Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Χυλός βρώμης με ταχίνι και καρύδια



Υλικά: 

  • 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 100 ml ταχίνι ή φυστικοβούτυρο ή άλλο καρποβούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη μουσκοβάντο ή καστανή + 1 κ.γ. για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. χοντροτριμμένα καρύδια
  • 1/2 κ.γ. κανέλα 

Παρασκευή:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι -εκτός φωτιάς- ρίξτε το ταχίνι και σταδιακά το νερό, σχεδόν κουταλιά - κουταλιά και ταυτόχρονα χτυπάτε το με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσει λευκό χρώμα και να ενσωματώσει όλο το νερό.
  2. Ρίξτε και τη ζάχαρη και ζεστάνετε το σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε.
  4. Όταν πάρει την επιθυμητή πυκνότητα αφαιρέστε το απο τη φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, τα καρύδια και τη κανέλα.
  5. Καλή όρεξη.


Συμβουλές - Πληροφορίες:
  • Το ταχίνι πάντα να το ανακατεύετε πριν το χρησιμοποιήσετε, γιατί κατακάθεται στο πάτο.
  • Μη το βράσετε σε δυνατή φωτιά γιατί υπάρχει περίπτωση να κόψει το ταχίνι ή να καεί.
  • Οι βιταμίνες της βρώμης είναι λιποδιαλυτές, για αυτό και το ταχίνι που περιέχει αρκετά έλαια βοηθάει στην απορρόφηση τους.
  • Εάν θέλετε το χυλό πιο λευκό χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμη ζάχαρη ή αντί να διαλύσετε το ταχίνι με το νερό, ρίξτε περίπου 2 κ.σ. ταχίνι στο τέλος επάνω απο το χυλό βρώμης τον οποίο έχετε φτιάξει με νερό ή φυτικό γάλα.
  • Βάλτε λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη ανάλογα τις γευστικές σας προτιμήσεις, μπορείτε επίσης να μειώσετε και το ταχίνι στο μισό ή και λιγότερο αλλά σίγουρα τουλάχιστον 2-3 κουταλιές της σούπας για να πάρετε όλα τα θρεπτικά και τα ευεργετικά οφέλη του σουσαμιού.

~   Λαόνικος Τσάγκος

     Vegan Μάγειρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.