Υλικά:
- 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
- 1 1/2 κούπα νερό
- 100 ml ταχίνι ή φυστικοβούτυρο ή άλλο καρποβούτυρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη μουσκοβάντο ή καστανή + 1 κ.γ. για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. χοντροτριμμένα καρύδια
- 1/2 κ.γ. κανέλα
Παρασκευή:
- Σε ένα κατσαρολάκι -εκτός φωτιάς- ρίξτε το ταχίνι και σταδιακά το νερό, σχεδόν κουταλιά - κουταλιά και ταυτόχρονα χτυπάτε το με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσει λευκό χρώμα και να ενσωματώσει όλο το νερό.
- Ρίξτε και τη ζάχαρη και ζεστάνετε το σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί προσθέστε τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε.
- Όταν πάρει την επιθυμητή πυκνότητα αφαιρέστε το απο τη φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, τα καρύδια και τη κανέλα.
- Καλή όρεξη.
Συμβουλές - Πληροφορίες:
- Το ταχίνι πάντα να το ανακατεύετε πριν το χρησιμοποιήσετε, γιατί κατακάθεται στο πάτο.
- Μη το βράσετε σε δυνατή φωτιά γιατί υπάρχει περίπτωση να κόψει το ταχίνι ή να καεί.
- Οι βιταμίνες της βρώμης είναι λιποδιαλυτές, για αυτό και το ταχίνι που περιέχει αρκετά έλαια βοηθάει στην απορρόφηση τους.
- Εάν θέλετε το χυλό πιο λευκό χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμη ζάχαρη ή αντί να διαλύσετε το ταχίνι με το νερό, ρίξτε περίπου 2 κ.σ. ταχίνι στο τέλος επάνω απο το χυλό βρώμης τον οποίο έχετε φτιάξει με νερό ή φυτικό γάλα.
- Βάλτε λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη ανάλογα τις γευστικές σας προτιμήσεις, μπορείτε επίσης να μειώσετε και το ταχίνι στο μισό ή και λιγότερο αλλά σίγουρα τουλάχιστον 2-3 κουταλιές της σούπας για να πάρετε όλα τα θρεπτικά και τα ευεργετικά οφέλη του σουσαμιού.
~ Λαόνικος Τσάγκος
Vegan Μάγειρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.