Υλικά:
- 1 μέτριο λευκό κουνουπίδι (γύρω στα 600-700 γρ.)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-4 κ.σ. ή 30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 7-10 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 1-2 κ.γ. ροζ ορυκτό αλάτι
- 2-4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα καυτερή πάπρικα καγιέν (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας, πχ. garam massala (προαιρετικά)
- Κόβετε το κουνουπίδι σε μικρές μπουκιές.
- Σε μιά πλαστική σακούλα τροφίμων αδειάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το χέρι.
- Δοκιμάζουμε αρχίζοντας από την ελάχιστη ποσότητα των υλικών και προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να μας ικανοποιεί η γεύση.
- Καλή όρεξη!
Συμβουλές:
- Αφού τα ανακατέψετε όλα μαζί μπορείτε να τα απολαύστε ως έχουν ή να τα απλώσετε σε αφυγραντή στους 105° C για περίπου 5 ώρες.
Εάν δεν έχετε αφυγραντήρα μπορείτε να το βάλετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και να το ανακατεύετε που και που, αλλά και ωμό είναι πεντανόστιμο οπότε δε νομίζω να κρατηθείτε και να περιμένετε μέχρι να γίνει στο φούρνο. - Η βασική ιδέα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο -στα αγγλικά κυρίως- και έχει απλά κουνουπίδι, διατροφική μαγιά και αλάτι, μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά ή μείγματα μπαχαρικών τροποποιώντας τη συνταγή στα μέτρα σας!
- Τη διατροφική μαγιά αλλά κυρίως το αλάτι και το λεμόνι το προσθέτετε σταδιακά και δοκιμάζοντας για να μη το κάνετε λύσσα.
- Επειδή δεν είναι και τόσο εύκολο σε όλους να βρούνε διατροφική μαγιά, εάν δε βρείτε μπορείτε πιθανόν να χρησιμοποιήσετε ψιλοτριμμένα ψημμένα ανακάρδια (cashews), δε το έχω δοκιμάσει αλλά πιστεύω πως θα αντικαταστήσει καλά τη διατροφική μαγιά σε θέμα γεύσης.
- Θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει και με μπρόκολο απλό ή ρωμανέσκο, αλλά έχει πιο έντονη γεύση, με κουνουπίδι είναι πιο νόστιμο, βέβαια περί ορέξεως, μπρόκολο!
http://www.mylifeontheraw.com
http://sexyrawfoodandfitness.com
https://arohanuiveganlove.wordpress.com/tag/raw-vegan-cauliflower-popcorn/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.