Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Γίγαντες με μακαρονάκι, σπανάκι και άγρια χόρτα



Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 2 ώρες
Άτομα: 4 

Υλικά:
  • 250 γρ. μαύρα φασόλια γίγαντες Καστοριάς
  • 200 γρ. κοχύλια ή πέννες με ρίγες ή αλλα ζυμαρικά
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο σπανάκι
  • ½ κούπα καυκαλήθρες
  • ½ κούπα μυρώνια
  • ½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 βλαστοί σέλερι, ψιλοκομμένοι
  • 5 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα των 500 γρ. ολόκληρες τομάτες + 1 κ.σ. πάστα τομάτας διαλυμένη στο χυμό τους
  • 1 ½ κ.σ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 700 ml νερό (+ 1 ακόμα κούπα εάν χρειαστεί)
Τη παρασκευή μπορείτε να τη δείτε εδώ:
http://kopiaste.org/2010/03/gigantes-me-spanaki-kai-makaronaki-black-giant-beans-with-spinach-and-pasta/
Συμβουλές:
  • Τα μαύρα φασόλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αλλά εάν δε βρείτε βάλτε φασόλια της αρεσκείας σας ή μπαρμπούνια.

Η συνταγή είναι προσφορά της Ήβης απο το:
http://kopiaste.org 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.