Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 2 ώρες
Άτομα: 4
Υλικά:
Χρόνος ψησίματος : 2 ώρες
Άτομα: 4
Υλικά:
- 250 γρ. μαύρα φασόλια γίγαντες Καστοριάς
- 200 γρ. κοχύλια ή πέννες με ρίγες ή αλλα ζυμαρικά
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 300 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
- ½ κούπα καυκαλήθρες
- ½ κούπα μυρώνια
- ½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 βλαστοί σέλερι, ψιλοκομμένοι
- 5 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα των 500 γρ. ολόκληρες τομάτες + 1 κ.σ. πάστα τομάτας διαλυμένη στο χυμό τους
- 1 ½ κ.σ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 700 ml νερό (+ 1 ακόμα κούπα εάν χρειαστεί)
http://kopiaste.org/2010/03/gigantes-me-spanaki-kai-makaronaki-black-giant-beans-with-spinach-and-pasta/
Συμβουλές:
- Τα μαύρα φασόλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αλλά εάν δε βρείτε βάλτε φασόλια της αρεσκείας σας ή μπαρμπούνια.
Η συνταγή είναι προσφορά της Ήβης απο το:
http://kopiaste.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.