Υλικά:
- 500 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 250 γρ. καρότα ή γλυκοπατάτες
- 1 πράσινο μήλο
- 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ή 1-2 κλωνάρια σέλερι
Συστατικά:
- 2 - 4 κούπες ή περίπου 200-400 γραμμάρια τριμμένη καρύδα (προτιμήστε χύμα απο κάβα)
- 1 πρέζα ορυκτό ροζ άλας (προαιρετικά)
Υλικά:
Για την βάση και το σιρόπι:
- 200 γρ. ή περίπου 24 φρυγανιές ολ. άλεσης ή digestive
- 1 κούπα σιρόπι απο τη κονσέρβα ροδάκινου
- 2-4 κ.σ. κονιάκ ή κόκκινο ρούμι ή άλλο ποτό ή λικέρ
Υλικά:
- 1 κούπα ξερές φακές
- 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 μικρό αγγούρι ψιλοκομμένο
Υλικά:
- 2 φυτικά λουκάνικα για hot dog
- 2 ψωμάκια για hot dog
- Μουστάρδα
Υλικά:
- 100 γρ. ξερό κιμά σόγιας
- 1 κονσέρβα ή περίπου 250 γρ. βρασμένα κόκκινα φασόλια
- 1 μικρή κονσέρβα αραβόσιτο (καθαρό βάρος: 250 γρ. καλαμπόκι)
Υλικά:
- 500-700 ml νερό (κατά προτίμηση φιλτραρισμένο)
- 2-4 κοφτές κ.σ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου ή άλλο γλυκαντικό
- 500 γρ. καθαρή σάρκα ανανά (χωρίς φλούδα και πυρήνα)
Υλικά:
- 200 ml ηλίελαιον ή καλαμποκέλαιον ή φυτική μαργαρίνη
- 200 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
- 2 κούπες ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
Υλικά:
- 1 λίτρο νερό (φιλτραρισμένο κατά προτίμηση)
- 100 ml σησαμοπολτό (tahini)
- 50 ml ή 5 κ.σ. χαρουπάλευρο
Υλικά:
- 400 γρ. καθαρισμένα κόκκινα φραγκόσυκα ή κόκκινα μούρα
- 1 λίτρο φιλτραρισμένο νερό
- 6-8 κοφτές κ.σ. ζάχαρη ζαχαροκάλαμου (αυξομειώστε ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
Υλικά:
- 1 λίτρο νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
- 1/2 φακελάκι ή περίπου 15 στίγματα κρόκου (saffron)
- 1/2 λεμόνι (χυμός)