Υλικά:
- 1 κούπα ή περίπου 150 γρ. ωμά ξερά αμύγδαλα
- 2 κούπες νερό
- 4 μέτρια αγγούρια (συνολικά περίπου 500 γρ.)
- 4 μικρές σκελίδες σκόρδο (ή 2 ανάλογα πόσο το αγαπάτε!)
Υλικά:
- 1 κιλό Ινδικό σπανάκι (malabar spinach)
- 2 κ.σ. έλαιον σησαμιού
- 1 κ.σ. καβουρντισμένοι σπόροι σησαμιού (+1 κ.σ. επιπλέον για το σερβίρισμα)
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- 2 κούπες φύτρα urad dal (θα το βρείτε σε ασιατικά καταστήματα)
- 1 μικρό αγγούρι
- 1 λαχανί πιπεριά
Υλικά:
- 1/4 κούπας ή 1 φλιτζανάκι του καφέ πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι)
- 1 λίτρο νερό (+ 500 ml για το βράσιμο του πλιγουριού)
- 100-120 (ml) σησαμοπολτό (tahini) ή σπιτικό φυστικοβούτυρο
Υλικά για 2 άτομα:
- 1 πράσινο μήλο
- 1 αχλάδι
- 1/2 ώριμη περσέα (avocado)
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Υλικά για 2 άτομα:
- 3/4 κούπας αλεύρι ρεβυθιού
- 1/2 κούπα νερό
- 1/2 κ.γ. ροζ άλας ή μαύρο ορυκτό άλας kala namak
Υλικά:
- 2 ροδέλες ανανά καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κυβάκια
- 1/2 - 1 κούπα γάλα καρύδας Alpro
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι απο χουρμά ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας
Υλικά:
- 500 γρ. σπαγγέτι ή σπαγγετίνι ή πέννες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
Για την λευκή σάλτσα με τα μανιτάρια θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα καθαρισμένους ηλιόσπορους μουλιασμένους στο ψυγείο αποβραδίς
Υλικά:
- 2 κούπες χονδρό σιμιγδάλι
- 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
- 200 ml ηλιέλαιο
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 κούπα ή περίπου 250 γρ. urid daal (αποφλοιωμένη μαύρη ροβίτσα)
- 3 κούπες ή 750 ml νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
- 2 τομάτες χονδροκομμένες
Υλικά:
- 1 κουνουπίδι
Για το κουρκούτι:
- 250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 1 κ.σ. κοφτή μπέικινκ πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτό ροζ ορυκό άλας