Υλικά (για 4 άτομα):
- 3 κούπες ή περίπου 500 γρ. αρακά (φρέσκο ή ξεπαγωμένο)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο πράσο (το άσπρο ανοικτόχρωμο πράσινο μέρος του μοιρασμένο κατά μήκος και κομμένο σε φετάκια)
- 2 ½ κούπες ζωμό λαχανικών (σπιτικό ή από 1 κύβο και ζεστό νερό),
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι ή χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (προαιρετικά)
- 1 πατάτα κομμένη σε κομμάτια (προαιρετικά)
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το πράσο με 1 γερή πρέζα αλάτι, μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει για 3 περίπου λεπτά.
- Ρίχνετε μέσα το ζωμό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν κοχλάσει προσθέτετε τον αρακά.
- Τον αφήνετε να σιγοβράσει πάντα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύετε μέσα το δυόσμο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφήνετε τη σούπα σκεπασμένη στην άκρη για 15 περίπου λεπτά για να σμίξουν τα αρώματα.
- Αλέθετε τμηματικά στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ τη σούπα και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
- Πριν τη σερβίρετε την ξαναζεσταίνετε, ελέγχετε το αλατοπίπερο και ανακατεύετε μέσα το βαλσαμικό ξίδι ή το χυμό λεμονιού.
Συμβουλές:
- Αντί για δυόσμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο αγαπημένο σας πράσινο μυρωδικό.
- Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με κρουτόν ή παξιμάδια
- Εάν βάλετε πατάτα προσθέστε και περίπου 1/2 - 1 κούπα νερό παραπάνω.
- See more at:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.