Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Αρακόσουπα με πράσο


Υλικά (για 4 άτομα): 

  • 3 κούπες ή περίπου 500 γρ. αρακά (φρέσκο ή ξεπαγωμένο)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο πράσο (το άσπρο ανοικτόχρωμο πράσινο μέρος του μοιρασμένο κατά μήκος και κομμένο σε φετάκια)
  • 2 ½ κούπες ζωμό λαχανικών (σπιτικό ή από 1 κύβο και ζεστό νερό),
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι ή χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (προαιρετικά)
  • 1 πατάτα κομμένη σε κομμάτια (προαιρετικά)
 Παρασκευή:
  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το πράσο με 1 γερή πρέζα αλάτι, μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει για 3 περίπου λεπτά. 
  2. Ρίχνετε μέσα το ζωμό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν κοχλάσει προσθέτετε τον αρακά. 
  3. Τον αφήνετε να σιγοβράσει πάντα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύετε μέσα το δυόσμο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  4. Αφήνετε τη σούπα σκεπασμένη στην άκρη για 15 περίπου λεπτά για να σμίξουν τα αρώματα.
  5. Αλέθετε τμηματικά στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ τη σούπα και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα. 
  6. Πριν τη σερβίρετε την ξαναζεσταίνετε, ελέγχετε το αλατοπίπερο και ανακατεύετε μέσα το βαλσαμικό ξίδι ή το χυμό λεμονιού. 


Συμβουλές:
  • Αντί για δυόσμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο αγαπημένο σας πράσινο μυρωδικό.
  • Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με κρουτόν ή παξιμάδια
  • Εάν βάλετε πατάτα προσθέστε και περίπου 1/2 - 1 κούπα νερό παραπάνω.

- See more at: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.