Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Τηγανιά σόγιας με πουρέ πατάτας



Υλικά για τη τηγανιά: 
  • 100 γρ. κεμπάπ σόγιας (ξηρό βάρος)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ή μισό - μισό (για το τηγάνισμα)
  • 2 γεμάτες κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι 
  • 1 κ.σ. σάλτσα BBQ
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 γεμάτο κ.γ. ροζ αλάτι
  • 1 πρέζα ή 1 ml καπνιστή πάπρικα
  • 1 πρέζα ή 1 ml σκόνη σκόρδου
  • 1 πρέζα ή 1 ml κύμινο τριμμένο 
  • 1 πρέζα ή 1 ml χρυσόριζα (curcuma)
Υλικά για το πουρέ πατάτας:
  • 1 φάκελο έτοιμο πουρέ πατάτας (125 γρ.)
  • 500 ml νερό 
  • 1 κ.γ. ροζ αλάτι
  • 250 ml γάλα σουσαμιού ή σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • 1 πρέζα ή 1 ml μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα ή 1 ml χρυσόριζα (curcuma)
 Παρασκευή:
  1. Βράζετε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε τη σόγια να πάρει μια βράση.
  2. Βγάζετε τη σόγια απο το νερό, τη κρυώνετε με νερό ή περιμένετε να κρυώσει και τη στραγγίζετε. 
  3. Τα ρίχνετε σε μια γαβάθα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά -εκτός απο το λάδι- τα ανακατεύετε όλα μαζί, και τα αφήνετε εάν θέλετε για 1-12 ώρες στο ψυγείο για να μαριναριστούν.
  4. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε τη σόγια και δεν ανακατεύετε, περιμένετε να τηγανιστούν για περίπου 3-5 λεπτά απο τη μια πλευρά και μετά τα γυρίζετε για να κοκκινίσουν απο την άλλη.                                                                                          
  5. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζετε και τα βάζετε σε ένα πιάτο με ένα χαρτί κουζίνας για  να στραγγίξουν απο τα περιττά λάδια.                                                                                    
  6. Φτιάχνετε το πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες, (ζεσταίνετε το νερό προσθέτετε το γάλα και τα μπαχαρικά και το φάκελο).
  7. Σερβίρετε και απολαύστε το.

Συμβουλές:
  • Φυσικά εαν θέλετε πουρέ απο κανονικές πατάτες μπορείτε να φτιάξετε.
  • Εάν θέλετε τα κομματάκια να είναι υγρά μη τα στίψετε πάρα πολύ.
  • Μπορείτε να τα περάσετε και απο ξυλάκι ή να τα προσθέσετε σε πίτα μαζί με τομάτα μαρούλι και τηγανητές πατάτες για να φτιάξετε σουβλάκι.

~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.