Υλικά για τη τηγανιά:
- 100 γρ. κεμπάπ σόγιας (ξηρό βάρος)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ή μισό - μισό (για το τηγάνισμα)
- 2 γεμάτες κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. σάλτσα BBQ
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
- 1 γεμάτο κ.γ. ροζ αλάτι
- 1 πρέζα ή 1 ml καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα ή 1 ml σκόνη σκόρδου
- 1 πρέζα ή 1 ml κύμινο τριμμένο
- 1 πρέζα ή 1 ml χρυσόριζα (curcuma)
- 1 φάκελο έτοιμο πουρέ πατάτας (125 γρ.)
- 500 ml νερό
- 1 κ.γ. ροζ αλάτι
- 250 ml γάλα σουσαμιού ή σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
- 1 πρέζα ή 1 ml μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα ή 1 ml χρυσόριζα (curcuma)
- Βράζετε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε τη σόγια να πάρει μια βράση.
- Βγάζετε τη σόγια απο το νερό, τη κρυώνετε με νερό ή περιμένετε να κρυώσει και τη στραγγίζετε.
- Τα ρίχνετε σε μια γαβάθα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά -εκτός απο το λάδι- τα ανακατεύετε όλα μαζί, και τα αφήνετε εάν θέλετε για 1-12 ώρες στο ψυγείο για να μαριναριστούν.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε τη σόγια και δεν ανακατεύετε, περιμένετε να τηγανιστούν για περίπου 3-5 λεπτά απο τη μια πλευρά και μετά τα γυρίζετε για να κοκκινίσουν απο την άλλη.
- Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζετε και τα βάζετε σε ένα πιάτο με ένα χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν απο τα περιττά λάδια.
- Φτιάχνετε το πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες, (ζεσταίνετε το νερό προσθέτετε το γάλα και τα μπαχαρικά και το φάκελο).
- Σερβίρετε και απολαύστε το.
Συμβουλές:
- Φυσικά εαν θέλετε πουρέ απο κανονικές πατάτες μπορείτε να φτιάξετε.
- Εάν θέλετε τα κομματάκια να είναι υγρά μη τα στίψετε πάρα πολύ.
- Μπορείτε να τα περάσετε και απο ξυλάκι ή να τα προσθέσετε σε πίτα μαζί με τομάτα μαρούλι και τηγανητές πατάτες για να φτιάξετε σουβλάκι.
~ Λαόνικος Τσάγκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.