Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Γάλα τετράκαρπο


   Υλικά:
  • 1 κούπα μείγμα καρπών (καρύδια, λεπτοκάρυα, ανακάρδια, αμύγδαλα)
  • 4 κούπες νερό 
  • 1 κ.γ. στέβια 
  • 1 πρέζα ή 1 ml ροζ αλάτι
  • 2 βραζιλιάνικα κάρυα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο (προαιρετικά)
 Παρασκευή:
  1. Ενυδατώνετε αποβραδίς τους ξηρούς καρπούς μέσα στο ψυγείο (εκτός εαν είναι χειμώνας).
  2. Τους ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το νερό και τους πολτοποιείτε για 2 λεπτά.
  3. Τους στραγγίζετε με ένα τούλι ή τουλουπάνι.
  4. Εμφιαλώνετε το γάλα μαζί με τη στέβια και το ροζ αλάτι και ανακινείτε.
  5. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο για 3 ημέρες περίπου.
Οι καρποί μετά το μούλιασμα
Συμβουλές:
  • Μείγματα καρπών υπάρχουνε στις υπεραγορές, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας με ότι αναλογίες προτιμάτε.
  • Με αναλογία 1:4 είναι καλό για εμένα, αλλά αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις, εαν το θέλετε πιο πλούσιο και παχύρευστο βάλτε 3 κούπες νερό αντί για 4.



~ Λαόνικος Τσάγκος

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/8/14, 4:10 μ.μ.

    αν το βαλουμε στην καταψυξη,ποσο καιρο θα διατηρηθει?γνωριζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ερώτηση, δε γνωρίζω καθόλου, αλλά ΄θα ήθελα να το δοκιμάσω για να μη χρειάζεται να λερώνω κάθε 2 ημέρες το μπλέντερ, εαν το δοκίμασες πες μας εαν ξεπάγωσε επιτυχώς.

      Διαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.