Υλικά:
- 1 κούπα μείγμα καρπών (καρύδια, λεπτοκάρυα, ανακάρδια, αμύγδαλα)
- 4 κούπες νερό
- 1 κ.γ. στέβια
- 1 πρέζα ή 1 ml ροζ αλάτι
- 2 βραζιλιάνικα κάρυα (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο (προαιρετικά)
- Ενυδατώνετε αποβραδίς τους ξηρούς καρπούς μέσα στο ψυγείο (εκτός εαν είναι χειμώνας).
- Τους ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το νερό και τους πολτοποιείτε για 2 λεπτά.
- Τους στραγγίζετε με ένα τούλι ή τουλουπάνι.
- Εμφιαλώνετε το γάλα μαζί με τη στέβια και το ροζ αλάτι και ανακινείτε.
- Αποθηκεύστε το στο ψυγείο για 3 ημέρες περίπου.
Οι καρποί μετά το μούλιασμα |
Συμβουλές:
- Μείγματα καρπών υπάρχουνε στις υπεραγορές, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας με ότι αναλογίες προτιμάτε.
- Με αναλογία 1:4 είναι καλό για εμένα, αλλά αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις, εαν το θέλετε πιο πλούσιο και παχύρευστο βάλτε 3 κούπες νερό αντί για 4.
~ Λαόνικος Τσάγκος
αν το βαλουμε στην καταψυξη,ποσο καιρο θα διατηρηθει?γνωριζουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ερώτηση, δε γνωρίζω καθόλου, αλλά ΄θα ήθελα να το δοκιμάσω για να μη χρειάζεται να λερώνω κάθε 2 ημέρες το μπλέντερ, εαν το δοκίμασες πες μας εαν ξεπάγωσε επιτυχώς.
Διαγραφή