Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Ντάκος με φέτα αμυγδάλου και καπαρόφυλλα





Υλικά: 
  • 1 κριθαροκουλούρα
  • 1 τομάτα
  • 1 φέτα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι
  • 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι ή θρούμπι
  • 5 καππαρόφυλλα 
 Παρασκευή:
  1. Ενυδατώνουμε ελαφρά το παξιμάδι, αυτό γίνεται περνώντας το μια φορά κάτω απο τη βρύση ή εμβαπτίζοντας το σε 1 γαβάθα με νερό για 1 δευτερόλεπτο μόνο.
  2. Κόβουμε τη τομάτα σε κύβους ή τη τρίβουμε στο χονδρό τρίφτη και τη βάζουμε απο επάνω.
  3. Αλατίζουμε (όχι πολύ γιατί θα μπει και η κάππαρη και η ρίγανη).
  4. Τοποθετούμε απο επάνω κομματιασμένη τη φέτα, τα καπαρόφυλλα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
  5. Καλή σας όρεξη.
  
Συμβουλές:
  • Αντί για κάππαρη μπορείτε να βάλετε φύλλα πλατύφυλλου βασιλικόυ ή ρόκα.

~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.