Υλικά:
- 300 γρ. λευκά φασόλια χονδρά ή μαυρομάτικα
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1/2 κούπα λιαστές τομάτες
- 1 κρεμμύδι (κατά προτίμηση λευκό)
- 2 τομάτες
- 1 ματσάκι δυόσμο
- αλάτι
- 1 κριθαροκουλούρα ελαφρά νοτισμένη
- 2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη
- 1 κ.γ. κάρυ (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. ξύσμα βιολογικού λεμονιού
- 1 λεμόνι (χυμός)
- λίγο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. ροζ αλάτι (προσθέστε σταδιακά όσο θέλετε)
- Ενυδατώνουμε τα όσπρια αποβραδίς.
- Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε.
- Βάζουμε τα φασόλια και τα λαχανικά σε μια μεγάλη γαβάθα.
- Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπώντας τα καλά μέχρι να γίνουν ένας ενιαίος πολτός ή τα χτυπάμε με ένα σύρμα ή πιρούνι πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με μια κριθαροκουλούρα που έχουμε εμβαπτίσει μια φορά για 1 δευτερόλεπτο σε νερό.
Συμβουλές:
- Πειραματιστείτε και τροποποιήστε τη συνταγή όπως θέλετε προσθέτοντας αγαπημένα συστατικά ή αφαιρώντας κάποια συστατικά που δε σας αρέσουν.
- Εάν αφήσετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα τα αρώματα θα ανακατεύτουν και θα είναι νοστιμότερη και πιο δροσιστική.
~ Λαόνικος Τσάγκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.