Υλικά για 6 τετράγωνες τυρόπιτες:
Υλικά για το ζυμάρι:
Υλικά για το ζυμάρι:
- 350 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 1 κούπα νερό (περίπου, θα το δείτε και με το μάτι)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. ροζ αλάτι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. λάδι
- 350 γρ. μαλακή φέτα αμυγδάλου (αμυγδαλοτύρι)
- 3 κορυφές φρέσκιας ρίγανης ή 1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή θυμάρι ή άλλο πράσινο αρωματικό της επιλογής σας
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας σταδιακά το νερό, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη που να μη κολάει στα χέρια, στο τέλος προσθέτουμε και το λάδι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε φύλλο με διάμετρο περίπου σαν ένα μεγάλο πιάτο ή και λίγη μεγαλλύτερη.
- Τοποθετούμε σε κάθε φύλλο 2 κοφτές κ.σ. τυρί και κλέινουμε σε τετράγωνο φάκελο.
- Καίμε το λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε.
- Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας απο κάτω για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
- Καλη όρεξη.
~ Λαόνικος Τσάγκος
ΩΡΑΙΑ ΖΥΜΗ. ΑΠΛΗ Κ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ, ΝΑΙ ΕΙΝΙΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ, ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ...
Διαγραφή