Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Τυρόπιτες τηγανιού με μαλακή φέτα αμυγδάλου

Υλικά για 6 τετράγωνες τυρόπιτες:
Υλικά για το ζυμάρι: 
  • 350 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 1 κούπα νερό (περίπου, θα το δείτε και με το μάτι)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ροζ αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. λάδι
Υλικά για τη γέμιση:
  • 350 γρ. μαλακή φέτα αμυγδάλου (αμυγδαλοτύρι)
  • 3 κορυφές φρέσκιας ρίγανης ή 1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή θυμάρι ή άλλο πράσινο αρωματικό της επιλογής σας
 Παρασκευή:
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας σταδιακά το νερό, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη που να μη κολάει στα χέρια, στο τέλος προσθέτουμε και το λάδι.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια.
  3. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε φύλλο με διάμετρο περίπου σαν ένα μεγάλο πιάτο ή και λίγη μεγαλλύτερη.
  4. Τοποθετούμε σε κάθε φύλλο 2 κοφτές κ.σ. τυρί και κλέινουμε σε τετράγωνο φάκελο.
  5. Καίμε το λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε.
  6. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας απο κάτω για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  7. Καλη όρεξη.


Συμβουλές:
  • Τη συνταγή για τη μαλακή φέτα αμυγδάλου θα τη βρείτε ΕΔΩ

~ Λαόνικος Τσάγκος

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/3/15, 9:38 μ.μ.

    ΩΡΑΙΑ ΖΥΜΗ. ΑΠΛΗ Κ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ, ΝΑΙ ΕΙΝΙΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ, ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ...

      Διαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.