Υλικά:
- 50 γρ. φύκια (νόρι ή κελπ κ.α)
- 1/3 κούπας σπόρους Τσία
- 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο λιναρόσπορο (κατά προτίμηση χρυσό)
- 3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος μόνο)
- ½ λεμόνι (χυμός)
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο
- 1 κούπα νερό
- ½ κ.σ. ιωδιούχο αλάτι
- Ενυδατώστε τα φύκια στη 1 κούπα νερό για 10 λεπτά και στραγγίξτε τα.
- Στο νερό που έμεινε απο το μούλιασμα των φυκιών, ενυδατώστε και τους σπόρους chia για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τα κάθε 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το φύκια, τους σπόρους τσίας, τη μουστάρδα, το αλάτι και το χυμό λεμονιού με ένα ηλεκτρικό μίξερ, προσθέτοντας το ελαιόλαδο στο τέλος.
- Σερβίρετε με ψωμί ή ωμά λαχανικά.
- Απολαύστε το!
Συμβουλές:
- Αντί για ελαιόλαδο μπορείτε να βάλετε λάδι κάνναβης ή άλλο έλαιον της αρεσκείας σας.
- Οι ποσότητες είναι καθαρά ενδεικτικές, μπορείτε να τις προσαρμόσετε για να κάνετε μια τροποποιημένη συνταγή.
http://ioanarecipes.blogspot.gr/2014/06/caviar-cru-aux-algues-et-graines-de.html?spref=pi
http://www.petitchef.ro/retete/antreuri/icre-din-seminte-de-chia-raw-vegan-fid-1425342
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.