Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Κέϊκ καρότου με καρύδια


Υλικά: 

  • 200 γραμ. ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και 180 γραμ.)
  • 60 γραμ. ηλιέλαιο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 200 γραμ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  • 1-2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 180 γραμ. καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
  • 100 γραμ. καρύδια χοντροτριμμένα 


Κέϊκ καρότου



Υλικά:
  • 1 κούπα χοντροτριμμενο καρότο
  • 1 κούπα χοντροτριμμένο μήλο
  • 1 κούπα φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 γεμάτο κ.γ. σοδα
  • 1/2 κ.γ. κανελα
  • 3 κούπες αλευρι που φουσκώνει μονο του
  • 1 κούπα χυμο πορτοκάλι και ξυσμένη φλουδα απο το 1 πορτοκάλι
  • 1 ποτηρακι κρασιου κονιακ

Τσιζ κέικ με σάλτσα βατόμουρου (Raw)

Υλικά:

       Για τη βάση:

  • 2 κούπες καρύδια
  • 1/2 κούπα χουρμάδες (εαν δεν είναι μαλακοί μουλιάστε τους για 4 ώρες περίπου)

       Για τη γέμιση:

  • 3 κούπες ανακάρδια (cashews) εμποτισμένα για μια νύκτα

Σαλάτα με αβοκάντο, ρόκα, σπανάκι και φράουλες

Υλικά:
  • 1 κουπάκι Φράουλες κομμένες σε κυβάκια ή στη μέση
  • 1 μικρό αβοκάντο  (ή 1/2 μεγάλο) σε κυβάκια
  • 1/2 κούπα αγγούρι σε κυβάκια
  • 1 κούπα ρόκα 
  • 1 κούπα τρυφερά φύλλα σπανάκι 
  • 2 κούπα φύλλα σαλάτας (πχ βαλεριάνα, ραντίτσιο, μαρούλι "λώλα" κ.α.)

Σαλάτα με σπανάκι, πεκάν και φράουλες

Τα παρακάτω υλικά είναι αρκετά για 4 άτομα.
Υλικά για τη σαλάτα:
  • 150 γρ φρέσκο ​​σπανάκι τριμμένο
  • 225 γρ (1 ½ κούπα) φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 50 γρ (½ κούπα) μισά πεκάν
Υλικά για τη σάλτσα:
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο - φράουλα 
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ⅛ κ.γ. πιπέρι

Σαλάτα με ρόκα, ραπανάκι και φράουλες

 
Συστατικά για 1 άτομο:

  • 100 γρ φράουλες
  • 1 τριμμένο ραπανάκι
  • 50 γρ ρόκα
  • κουκουνάρι
  • σχοινόπρασο


Για τη σάλτσα:

  • χυμό λεμονιού 
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
  • Αλάτι και πιπέρι

Σαλάτα με αβοκάντο, ανακάρδια, ρόκα και φράουλες

Υλικά:
  • 1/2 αβοκάντο σε φέτες
  • 1 ματσάκι ρόκα πλυμένο και στεγνωμένο
  • 10 φράουλες χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι ιμαλαίων

Brownies σοκολάτας

Υλικά:
  • 75 g μαργαρίνη 
  • 45 g (5 κ.σ.) σκόνη κακάο 
  • 75 ml γάλα σόγιας 
  • 200 g ζάχαρη άχνη
  • 160 g αλεύρι 
  • 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 20g (2 ½ κ.σ.) σκόνη κακάο 
  • 115 g ζάχαρη άχνη 
  • 170 ml γάλα σόγιας 
  • 45 ml φυτικό λάδι 
  • Εκχύλισμα βανίλιας ή 1/2 καρπό βανίλιας 

Μπράουνις με κρέμα μέντας

Υλικά για τη βάση:
  • 260 g αλεύρι
  • 340 g ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 75 g σκόνη κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 240 ml νερό
  • 240 ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο ή άλλο λάδι
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μπάρες καναδέζικες (Nanaimo)


Βάση:
½ κούπα φυτική μαργαρίνη
¼ κούπα λευκή ζάχαρη
5 κ.σ. σκόνη κακάο
¼ κούπας σάλτσα μήλου
1 ¼ κούπας μπισκότα digestive (περίπου 12 )
½ κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 κούπα τριμμένη καρύδα

Κέϊκ λεμονιού

  • 250 g φυτική μαργαρίνη 
  • 200 γρ ζάχαρη 
  • 2 κ.γ. ζάχαρη βανίλιας ή 1 βανιλίνη ή καρπό βανίλιας
  • 30 g αλεύρι σόγιας 
  • 1 κ.γ. αλεσμένο ψίλλιο ή τσία (ή ½ κ.γ. κόμμι γκούαρ)
  • 200 ml ζεστό νερό μαζί με τον χυμό 2 λεμονιών
  • 2 λεμόνια (ξύσμα ψιλοτριμμένο)
  • 150 g αλεύρι 
  • 100 g άμυλο αραβοσίτου (corn flour)
  • 15 g baking powder (μπέικιν πάουντερ)
  • 50 g αλεσμένα αμύγδαλα