Βάση:
½ κούπα φυτική μαργαρίνη
¼ κούπα λευκή ζάχαρη
5 κ.σ. σκόνη κακάο
¼ κούπας σάλτσα μήλου
1 ¼ κούπας μπισκότα digestive (περίπου 12 )
½ κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 κούπα τριμμένη καρύδα
Μεσαίο στρώμα:
½ κούπα φυτική μαργαρίνη
2 κ.σ. και 2 κ.γ. γάλα σόγιας
2 κ.σ. σκόνη κρέμα "Γιώτης" ή κορν φλάουρ μαζί με λίγη βανίλια
2 κούπες ζάχαρη άχνη
Επικάλυψη:
170 γρ. μαύρη σοκολάτα
3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
Οδηγίες:
Α. Για την βάση:
- Απλώστε σε ένα ταψί 23 εκ. * 23 εκ. αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να αφήσετε επιπλέον να κρέμεται από την άκρη του ταψιού.
- Για να κάνετε τη βάση, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιήστε τα μπισκότα μέχρι να είναι εντελώς λιωμένα.
- Ανακατέψτε τα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αμύγδαλα και καρύδα .
- Λιώστε τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη και το κακάο σε σκόνη σε μπεν μαρί .
- Μόλις λιώσει ανακατεύουμε μέσα και το μπισκότο και προσθέτουμε τη σάλτσα μήλου . Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
- Πατήστε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει με το αλουμινόχαρτο.
- Για να κάνετε το μεσαίο στρώμα , χτυπήστε τη μαργαρίνη , το γάλα σόγιας , το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη άχνη μαζί καλά, χτυπήστε μέχρι να είναι αφράτο.
- Απλώστε πάνω από τη βάση.
- Για να κάνετε το ανώτερο στρώμα , λιώστε τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά . Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε τη ομοιόμορφα πάνω από το μεσαίο στρώμα, εάν χρειαστεί, απλώστε τη σοκολάτα λεία ή εαν θέλετε κάντε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα αναμιγνύοντας το λευκό με το σοκολατένιο στρώμα.
- Παγώστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Κόβεται ακόμα ευκολότερα με ένα ζεστό μαχαίρι, μπορείτε να το κρατήσετε λίγη ώρα πάνω απο ένα μάτι ή να το βάλετε σε ζεστό νερό.
http://www.vegansociety.com/lifestyle/food/recipes/cakes/nanaimo-bars.aspx
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.