Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Μπάρες καναδέζικες (Nanaimo)


Βάση:
½ κούπα φυτική μαργαρίνη
¼ κούπα λευκή ζάχαρη
5 κ.σ. σκόνη κακάο
¼ κούπας σάλτσα μήλου
1 ¼ κούπας μπισκότα digestive (περίπου 12 )
½ κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 κούπα τριμμένη καρύδα

Μεσαίο στρώμα:
½ κούπα φυτική μαργαρίνη
2 κ.σ. και 2 κ.γ. γάλα σόγιας
2 κ.σ. σκόνη κρέμα "Γιώτης" ή κορν φλάουρ μαζί με λίγη βανίλια
2 κούπες ζάχαρη άχνη

Επικάλυψη:
170 γρ. μαύρη σοκολάτα
3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη

Οδηγίες:

Α. Για την βάση:
  1. Απλώστε σε ένα ταψί 23 εκ. * 23 εκ. αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να αφήσετε επιπλέον να κρέμεται από την άκρη του ταψιού.
  2. Για να κάνετε τη βάση, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιήστε τα μπισκότα μέχρι να είναι εντελώς λιωμένα.
  3. Ανακατέψτε τα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αμύγδαλα και καρύδα .
  4. Λιώστε τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη και το κακάο σε σκόνη σε μπεν μαρί . 
  5. Μόλις λιώσει ανακατεύουμε μέσα και το μπισκότο και προσθέτουμε τη σάλτσα μήλου . Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί. 
  6. Πατήστε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει με το αλουμινόχαρτο.
Β. Για το μεσαίο στρώμα:
  1. Για να κάνετε το μεσαίο στρώμα , χτυπήστε τη μαργαρίνη , το γάλα σόγιας , το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη άχνη μαζί καλά, χτυπήστε μέχρι να είναι αφράτο.
  2. Απλώστε πάνω από τη βάση.
Γ. Για την επικάλυψη:
  1. Για να κάνετε το ανώτερο στρώμα , λιώστε τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά . Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε τη ομοιόμορφα πάνω από το μεσαίο στρώμα, εάν χρειαστεί, απλώστε τη σοκολάτα λεία ή εαν θέλετε κάντε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα αναμιγνύοντας το λευκό με το σοκολατένιο στρώμα. 
  2. Παγώστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
-     Όταν έχει παγώσει καλά τότε αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο απαλά απο το ταψί και τοποθετήστε το γλυκό σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε το σε μπαρες, κόβεται πιο εύκολα εαν το αφήσετε για λίγες ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
-     Κόβεται ακόμα ευκολότερα με ένα ζεστό μαχαίρι, μπορείτε να το κρατήσετε λίγη ώρα πάνω απο ένα μάτι ή να το βάλετε σε ζεστό νερό.

http://www.vegansociety.com/lifestyle/food/recipes/cakes/nanaimo-bars.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.