Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Κέϊκ καρότου



Υλικά:
  • 1 κούπα χοντροτριμμενο καρότο
  • 1 κούπα χοντροτριμμένο μήλο
  • 1 κούπα φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 γεμάτο κ.γ. σοδα
  • 1/2 κ.γ. κανελα
  • 3 κούπες αλευρι που φουσκώνει μονο του
  • 1 κούπα χυμο πορτοκάλι και ξυσμένη φλουδα απο το 1 πορτοκάλι
  • 1 ποτηρακι κρασιου κονιακ
Εκτέλεση:
  1. Στην λεκάνη του μιξερ βάζετe την ζαχαρι και το βουτυρο.
  2. Ανακατευετε καλα ωσπου να λιωσει η ζάχαρι.
  3. Επειτα προσθέτετε το μηλο ,το καροτο το ξύσμα πορτοκαλιου το κονιακ και ανακατευετε καλα.
  4. Σε ενα μπολ βαζετε τις τρεις κούπες αλευρι και ανακατευετε την σοδα,την κανελα και μετα σιγα σιγα ριχνετε το αλευρι στο μιγμα του μιξερ,ριχνοντας και τον χυμο του πορτοκαλιου και ελέγχοντας το αναδευτηρι να μην μαζευει τα κομματακια καροτου.

     5.   Ανακατεύετε καλα ωσπου ολα τα υλικα να ομοιογενοποιηθούν.

     6.   Αλείφετε την φορμα με μαργαρίνη ή το ταψι που θα δεχθεί το υπεροχο μιγμα μας.

     7.   Ψηνετε σε προθερμασμένο φουρνο για 50 λεπτα στους 170 βαθμούς,στο δευτερο απο κάτω συρταράκι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.