Υλικά για τη βάση:
1 . Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C με αέρα και ετοιμάστε ένα ταψί 23*33 cm, λαδώστε το και αλευρώστε το ελαφρά .
2 . Πρώτα κάντε τα brownies .
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ , ανακατέψτε το αλεύρι , τη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου , τη σκόνη κακάο , το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι .
Προσθέτουμε το νερό , το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό , ή μέχρις ότου συνδυαστεί καλά.
Ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 20-25 λεπτά , στη συνέχεια παγώνουμε το μπράουνις σε μια σχάρα για 1 ώρα .
3 . Εν τω μεταξύ , κάντε την γέμιση κρέμας μέντας.
Χρησιμοποιώντας το μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη μέχρι να μαλακώσει .
Σταματήστε και ξύστε τις πλευρές του μπολ .
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ και χτυπάμε για 1 λεπτό .
Απλώστε ομοιόμορφα πάνω από το παγωμένο brownie .
4 . Για να κάνετε τη Ganache σοκολάτας , λιώστε τα τσιπ σοκολάτας και τη μαργαρίνη σε φούρνο μικροκυμάτων στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή σε μπεν μαρί.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς και ρίξτε την επάνω απο τη κρέμα μέντας .
Απλώστε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα .
Καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετήστε το στη κατάψυξη αμέσως για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει .
5 . Κόψτε το παγωμένο γλυκό σε τετράγωνα brownies με ένα κοφτερό μαχαίρι * .
Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για τουλάχιστον 14 ημέρες , ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.
* Για ευκολότερη κοπή , θερμάνετε το μαχαίρι κάτω από ζεστό νερό , στεγνώστε και κόψτε τα brownies .
Αυτό θα κάνει τα brownies να έχουν καθαρές τομές .
http://www.vegansociety.com/lifestyle/food/recipes/cakes/creme-de-menthe-brownies.aspx
- 260 g αλεύρι
- 340 g ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
- 75 g σκόνη κακάο κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 240 ml νερό
- 240 ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο ή άλλο λάδι
- 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 115 g φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 280 g ζάχαρη άχνη
- 4 κ.σ. λικέρ μέντας
- 180 g κομματάκια μαύρης σοκολάτας
- 85 g φυτική μαργαρίνη
1 . Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C με αέρα και ετοιμάστε ένα ταψί 23*33 cm, λαδώστε το και αλευρώστε το ελαφρά .
2 . Πρώτα κάντε τα brownies .
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ , ανακατέψτε το αλεύρι , τη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου , τη σκόνη κακάο , το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι .
Προσθέτουμε το νερό , το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό , ή μέχρις ότου συνδυαστεί καλά.
Ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 20-25 λεπτά , στη συνέχεια παγώνουμε το μπράουνις σε μια σχάρα για 1 ώρα .
3 . Εν τω μεταξύ , κάντε την γέμιση κρέμας μέντας.
Χρησιμοποιώντας το μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη μέχρι να μαλακώσει .
Σταματήστε και ξύστε τις πλευρές του μπολ .
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ και χτυπάμε για 1 λεπτό .
Απλώστε ομοιόμορφα πάνω από το παγωμένο brownie .
4 . Για να κάνετε τη Ganache σοκολάτας , λιώστε τα τσιπ σοκολάτας και τη μαργαρίνη σε φούρνο μικροκυμάτων στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή σε μπεν μαρί.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς και ρίξτε την επάνω απο τη κρέμα μέντας .
Απλώστε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα .
Καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετήστε το στη κατάψυξη αμέσως για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει .
5 . Κόψτε το παγωμένο γλυκό σε τετράγωνα brownies με ένα κοφτερό μαχαίρι * .
Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για τουλάχιστον 14 ημέρες , ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.
* Για ευκολότερη κοπή , θερμάνετε το μαχαίρι κάτω από ζεστό νερό , στεγνώστε και κόψτε τα brownies .
Αυτό θα κάνει τα brownies να έχουν καθαρές τομές .
http://www.vegansociety.com/lifestyle/food/recipes/cakes/creme-de-menthe-brownies.aspx
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.