Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Σαλάτα με σπανάκι, πεκάν και φράουλες

Τα παρακάτω υλικά είναι αρκετά για 4 άτομα.
Υλικά για τη σαλάτα:
  • 150 γρ φρέσκο ​​σπανάκι τριμμένο
  • 225 γρ (1 ½ κούπα) φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 50 γρ (½ κούπα) μισά πεκάν
Υλικά για τη σάλτσα:
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο - φράουλα 
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ⅛ κ.γ. πιπέρι




 
Οδηγίες:
  1. Σε ένα τηγάνι, καβουρντίστε ελαφρά τα μισά πεκάν μέχρι μόλις να ροδίσουν. 
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Βάλτε το ξύδι βαλσάμικο φράουλας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό βάζο. 
  4. Βάλτε το καπάκι και ανακινήστε καλά για να ανακατεύτουν όλα τα υλικά.
  5. Βάλτε τις σπανάκι, ρόκα, φράουλες και τα πεκάν σε ένα μεγάλο μπολ. 
  6. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κορυφή και ανακατέψτε τη σαλάτα.
  7. Σερβίρετε αμέσως.
http://allrecipes.com/recipe/strawberries-with-balsamic-vinegar/  

Για να κάνετε το βαλσαμικό φράουλας πολτοποιήστε φράουλα μαζί με βαλσαμικό ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.