Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Κέϊκ λεμονιού

  • 250 g φυτική μαργαρίνη 
  • 200 γρ ζάχαρη 
  • 2 κ.γ. ζάχαρη βανίλιας ή 1 βανιλίνη ή καρπό βανίλιας
  • 30 g αλεύρι σόγιας 
  • 1 κ.γ. αλεσμένο ψίλλιο ή τσία (ή ½ κ.γ. κόμμι γκούαρ)
  • 200 ml ζεστό νερό μαζί με τον χυμό 2 λεμονιών
  • 2 λεμόνια (ξύσμα ψιλοτριμμένο)
  • 150 g αλεύρι 
  • 100 g άμυλο αραβοσίτου (corn flour)
  • 15 g baking powder (μπέικιν πάουντερ)
  • 50 g αλεσμένα αμύγδαλα


Γλάσσο
  • 150 γρ ζάχαρη άχνη 
  • 3 κ.γ. χυμό λεμονιού 
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 
  1. Τοποθετήστε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, αλεύρι σόγιας, το ξύσμα λεμονιού, και το κόμμυ γκουαρ ή τους αλεσμένους σπόρους ψύλλιου σε ένα μίξερ. 
  2. Ανακατέψτε τα σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με το ζεστό νερό μέχρι να γίνουν 200 ml συνολικά. 
  4. Στάξτε το υγρό με αργή ροή λίγο-λίγο μέσα στο μίγμα ενώ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδης.
  5. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και αναδιπλώστε το μείγμα με μια σπάτουλα, δηλαδή φέρτε το πάνω μέρος κάτω, προσεκτικά για να μην φύγει ο αέρας απο τη ζύμη.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. 
  7. Λαδώστε ένα ταψάκι 30 εκατοστών ή φόρμα για ψωμί.
  8. Γεμίστε το με το μείγμα και ψήστε για 65-70 λεπτά. 

Γλάσσο:
  1. Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. 
  2. Απλώστε πάνω από το κέικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.