- 250 g φυτική μαργαρίνη
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 κ.γ. ζάχαρη βανίλιας ή 1 βανιλίνη ή καρπό βανίλιας
- 30 g αλεύρι σόγιας
- 1 κ.γ. αλεσμένο ψίλλιο ή τσία (ή ½ κ.γ. κόμμι γκούαρ)
- 200 ml ζεστό νερό μαζί με τον χυμό 2 λεμονιών
- 2 λεμόνια (ξύσμα ψιλοτριμμένο)
- 150 g αλεύρι
- 100 g άμυλο αραβοσίτου (corn flour)
- 15 g baking powder (μπέικιν πάουντερ)
- 50 g αλεσμένα αμύγδαλα
Γλάσσο
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 3 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- Τοποθετήστε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, αλεύρι σόγιας, το ξύσμα λεμονιού, και το κόμμυ γκουαρ ή τους αλεσμένους σπόρους ψύλλιου σε ένα μίξερ.
- Ανακατέψτε τα σε χαμηλή ταχύτητα.
- Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με το ζεστό νερό μέχρι να γίνουν 200 ml συνολικά.
- Στάξτε το υγρό με αργή ροή λίγο-λίγο μέσα στο μίγμα ενώ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδης.
- Κοσκινίστε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και αναδιπλώστε το μείγμα με μια σπάτουλα, δηλαδή φέρτε το πάνω μέρος κάτω, προσεκτικά για να μην φύγει ο αέρας απο τη ζύμη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Λαδώστε ένα ταψάκι 30 εκατοστών ή φόρμα για ψωμί.
- Γεμίστε το με το μείγμα και ψήστε για 65-70 λεπτά.
Γλάσσο:
- Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
- Απλώστε πάνω από το κέικ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.