Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τσιζ κέικ με σάλτσα βατόμουρου (Raw)

Υλικά:

       Για τη βάση:

  • 2 κούπες καρύδια
  • 1/2 κούπα χουρμάδες (εαν δεν είναι μαλακοί μουλιάστε τους για 4 ώρες περίπου)

       Για τη γέμιση:

  • 3 κούπες ανακάρδια (cashews) εμποτισμένα για μια νύκτα
  • 1/2 κούπα νέκταρ αγαύης
  • 1/4 κούπας λάδι καρύδας ή λιωμένη φυτική μαργαρίνη
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού

       Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα βατόμουρα ή φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας
  •  2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Παρασκευή:

   Για τη βάση:

  1. Πολτοποιήστε μαζί τα καρύδια και τους χουρμάδες σε ένα μούλτι.
  2. Πατικώστε τα σε ένα ταψί για πίτες για να σχηματιστεί η βάση του κέϊκ.

   Για τη γέμιση:

  1. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τα ανακάρδια, το νέκταρ αγαύης, το λάδι καρύδας, το 1/4 κούπας χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας σε υψηλή ταχύτητα έως ότου γίνει εντελώς κρεμώδες. 
  2. Ρίχνουμε την γέμιση στην βάση απο καρύδια. 
  3. Παγώστε για 2 ώρες και μετά βγάλτε το από το ψυγείο για να φτιάξετε τη σάλτσα

   Για τη σάλτσα:

  1. Πολτοποιήστε τα βατόμουρα μαζί με 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, για να φτιάξετε τη σάλτσα βατόμουρου.
  2. Περιχύνουμε πάνω από το cheesecake και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Καλή σας απόλαυση.

*     Αντί να φτιάξετε σάλτσα μπορείτε να βάζετε κατα το σερβίρισμα μαρμελάδα, εαν είναι σφιχτή λίωστε την μαζί με μερικές κ.σ. νερό.
*     Mπορείτε να αντικαταστήσετε 2 κούπες απο τα ανακάρδια με μακαντέμια, αλλά είναι πιο ακριβά.
http://veglite.com/recipe/raw-cashews-cream-pie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.