Υλικά:
Για τη βάση:
- 2 κούπες καρύδια
- 1/2 κούπα χουρμάδες (εαν δεν είναι μαλακοί μουλιάστε τους για 4 ώρες περίπου)
Για τη γέμιση:
- 3 κούπες ανακάρδια (cashews) εμποτισμένα για μια νύκτα
- 1/2 κούπα νέκταρ αγαύης
- 1/4 κούπας λάδι καρύδας ή λιωμένη φυτική μαργαρίνη
- 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
Για τη σάλτσα:
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κούπα βατόμουρα ή φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Παρασκευή:
Για τη βάση:
- Πολτοποιήστε μαζί τα καρύδια και τους χουρμάδες σε ένα μούλτι.
- Πατικώστε τα σε ένα ταψί για πίτες για να σχηματιστεί η βάση του κέϊκ.
Για τη γέμιση:
- Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τα ανακάρδια, το νέκταρ αγαύης, το λάδι καρύδας, το 1/4 κούπας χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας σε υψηλή ταχύτητα έως ότου γίνει εντελώς κρεμώδες.
- Ρίχνουμε την γέμιση στην βάση απο καρύδια.
- Παγώστε για 2 ώρες και μετά βγάλτε το από το ψυγείο για να φτιάξετε τη σάλτσα
Για τη σάλτσα:
- Πολτοποιήστε τα βατόμουρα μαζί με 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, για να φτιάξετε τη σάλτσα βατόμουρου.
- Περιχύνουμε πάνω από το cheesecake και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Καλή σας απόλαυση.
* Αντί να φτιάξετε σάλτσα μπορείτε να βάζετε κατα το σερβίρισμα μαρμελάδα, εαν είναι σφιχτή λίωστε την μαζί με μερικές κ.σ. νερό.
* Mπορείτε να αντικαταστήσετε 2 κούπες απο τα ανακάρδια με μακαντέμια, αλλά είναι πιο ακριβά.
http://veglite.com/recipe/raw-cashews-cream-pie
* Αντί να φτιάξετε σάλτσα μπορείτε να βάζετε κατα το σερβίρισμα μαρμελάδα, εαν είναι σφιχτή λίωστε την μαζί με μερικές κ.σ. νερό.
* Mπορείτε να αντικαταστήσετε 2 κούπες απο τα ανακάρδια με μακαντέμια, αλλά είναι πιο ακριβά.
http://veglite.com/recipe/raw-cashews-cream-pie
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.