Υλικά:
- 200 γραμ. ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και 180 γραμ.)
- 60 γραμ. ηλιέλαιο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
- 200 γραμ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
- 1-2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για τη φόρμα
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
- ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 180 γραμ. καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
- 100 γραμ. καρύδια χοντροτριμμένα
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα.
- Όταν χτυπηθούν προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι.
- Όταν ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα και το καρύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια κουτάλα.
- Αδειάζουμε το χυλό του κέικ σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και την τοποθετούμε σε φούρνο που ήδη έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, δοκιμάζοντας (περίπου στα 40 λεπτά) με ένα καθαρό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.
http://laxtaristessyntages.blogspot.gr/2012/04/blog-post_06.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.