Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Φουσίλι πουτανέσκα

Υλικά για περίπου 2 μερίδες:
  • 200 Fusilli al Torchio ή μακαρόνια τρυπητά (για παστίτσιο)
  • 250 γρ κερασοτομάτες κομμένες σε τέταρτα ή 400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες
  • 100 γρ μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
  • 40 γρ κάπαρη ή 80 γρ. αγγουράκι τουρσί

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Γάλα σιταριού (wheat milk)

 Υλικά: 
  • 1 κούπα πλιγούρι ή σιτάρι ή βρώμη
  • 4 κούπες νερό

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Επιδόρπιο γιαουρτιού με σάλτσα μήλου και μούσλι

  Υλικά: 
  • 4 γεμάτες κ.σ. σάλτσα μήλου
  • 6 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι σόγιας ή άλλο φυτικό γιαούρτι
  • 2 κοφτές κ.σ. μούσλι ή μείγμα ξηρών καρπών

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Σούπα φυστικιού με τομάτες (φυστικόσουπα)

Υλικά για 8 μερίδες:
  • 800 γρ. τριμμένη ντομάτα ή 2 κονσέρβες ψιλοκομμένο τοματάκι
  • 2 κούπες καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια ή 1 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
  • 1/8 κούπας φυστίκια για τη διακόσμηση του πιάτου
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ζελέ με καφέ και γάλα καρύδας

Υλικά για το βασικό μείγμα:
  • 2 κ.σ. αγάρ σε σκόνη ή περίπου 1 φακελάκι αγάρ σε σκόνη των 25 γρ.
  • 5 1/4 κούπες νερό 
  • 1 κούπα ζάχαρη (βγαίνει σχεδόν ουδέτερο, εάν το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε περισσότερη, περίπου 1/2 κούπα άνετα θα έπαιρνε)

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Φάβα με λιαστές τομάτες και κάππαρη

Υλικά:

Για τη φάβα:

  • 500 γρ. φάβα Σαντορίνης (ή κίτρινα μπιζέλια) 
  • 3 κούπες (+1 μόνο εαν δείτε ότι χρειάζεται επιπλέον νερό)
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ολόκληρο ή 2 μικρά