Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Γάλα σιταριού (wheat milk)

 Υλικά: 
  • 1 κούπα πλιγούρι ή σιτάρι ή βρώμη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Γλυκαντικό (προαιρετικά)











Παρασκευή:

  1. Βάλτε 1 κούπα σπόρους σε ένα μπωλ, σκεπάστε το με νερό, και μουλιάστε για 12-24 ώρες μέχρι οι σπόροι να φουσκώσουν και να μοιάζουν σα βρασμένοι.
  2. Την επόμενη ημέρα στραγγίξτε τους σπόρους και τοποθετήστε τους στο μπλέντερ μαζί με το νερό.
  3. Πολτοποιήστε για 1-2 λεπτά περίπου.
  4. Στραγγίξτε με ένα τούλι ή τουλουπάνι.
  5. Εμφιαλώστε και τοποθετήστε το στο ψυγείο.


Συμβουλές:
  • Αντί για πλιγούρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νιφάδες βρώμης, αλλά τότε μη το ενυδατώσετε, απλά πολτοποιήστε το κατευθείαν μαζί με το νερό, χωρίς μούλιασμα.
  • Το πλιγούρι γίνεται απο σπασμένο σιτάρι, εαν χρησιμοποιήσετε πλιγούρι τότε θα χρειαστούν λιγότερες ώρες ενυδάτωσης απο ότι εαν χρησιμοποιούσατε ολόκληρο σιτάρι, επίσης το πλιγούρι επειδή είναι σπασμένο βγάζει περισσότερο άμυλο στο νερό ενυδάτωσης.
  • Η συνταγή προτείνεται με βρώμη αλλά ολόκληρη βρώμη στην Ελλάδα δυσκολεύτηκα να βρω, εαν βρείτε παρακαλώ ενημερώστε με.
  • Αυξήστε ή ελαττώστε τη ποσότητα του νερού για να φτάσετε στη πυκνότητα που το θέλετε, σε περίπτωση που δε σας αρέσει η συγκεκριμένη πυκνότητα 1:4
  • Καλό είναι το νερό που φτιάχνετε τα γάλατα να είναι καθαρό νερό καλής ποιότητας, όπως φιλτραρισμένο, επειδή επιρρεάζει αρνητικά τη γεύση του γάλακτος ένα χαμηλής ποιότητας νερό.
http://protectivediet.com/oat-milk.html

To γάλα βρώμης μπορείτε να το βρείτε και έτοιμο σε συγκεκριμένα καταστήματα με βιολογικά είδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.