Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Φουσίλι πουτανέσκα

Υλικά για περίπου 2 μερίδες:
  • 200 Fusilli al Torchio ή μακαρόνια τρυπητά (για παστίτσιο)
  • 250 γρ κερασοτομάτες κομμένες σε τέταρτα ή 400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες
  • 100 γρ μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
  • 40 γρ κάπαρη ή 80 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο και τσίλι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο σκόρδο κομμένες σε χονδρές φέτες
  • θαλασσινό αλάτι 
  • βασιλικός για να διακοσμήσετε το πιάτο (προαιρετικά)
  • 1 γεμάτη κ.σ. λεύκο μίσο ή 1 φύκι νόρι ψιλοκομμένο ή 6 ελιές καλαμάτας (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και ανακατέψτε το σκόρδο. 
  2. Τηγανίστε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγο και λιγάκι με μια ξύλινη σπάτουλα, (προσοχή να μη καεί το σκόρδο)
  3. Ρίχνουμε τις ελιές, τη κάπαρη και τις κερασοτομάτες κομμένες σε τέταρτα και τα ανακατεύουμε.
    (Σε αυτό το σημείο μπορείτε να βάλετε εάν θέλετε κομμένο σε λεπτές φέτες το φύκι νόρι ή το μίσο)
  4. Πασπαλίστε με φειδώ, τσιγγουνιά και μεγάλη προσοχή το αλάτι γιατί η κάππαρη και οι ελίες είναι ήδη αλμυρές (μπορείτε και να το παραλείψετε εαν θέλετε). 
  5. Βράστε τα ζυμαρικά al dente σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. 
  6. Στραγγίστε ελαφρά τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο τηγάνι. 
  7. Αναμίξτε τα καλά. 
  8. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και καλή μας όρεξη.

Συμβουλές:
  • Το μίσο ή το φύκι δίνουν μια ωραία θαλασσινή αύρα στο πιάτο, αλλά και χωρίς αυτά είναι πεντανόστιμο.

















Η συνταγή είναι τροποποιημένη απο εδώ:
http://mylittlecup.blogspot.gr/2013/06/fusilli-al-torchio-alla-puttanesca.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.