Υλικά για περίπου 2 μερίδες:
- 200 Fusilli al Torchio ή μακαρόνια τρυπητά (για παστίτσιο)
- 250 γρ κερασοτομάτες κομμένες σε τέταρτα ή 400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες
- 100 γρ μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
- 40 γρ κάπαρη ή 80 γρ. αγγουράκι τουρσί
- ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο και τσίλι
- 1 σκελίδα σκόρδο σκόρδο κομμένες σε χονδρές φέτες
- θαλασσινό αλάτι
- βασιλικός για να διακοσμήσετε το πιάτο (προαιρετικά)
- 1 γεμάτη κ.σ. λεύκο μίσο ή 1 φύκι νόρι ψιλοκομμένο ή 6 ελιές καλαμάτας (προαιρετικά)
- Σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και ανακατέψτε το σκόρδο.
- Τηγανίστε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγο και λιγάκι με μια ξύλινη σπάτουλα, (προσοχή να μη καεί το σκόρδο)
- Ρίχνουμε τις ελιές, τη κάπαρη και τις κερασοτομάτες κομμένες σε τέταρτα και τα ανακατεύουμε.
(Σε αυτό το σημείο μπορείτε να βάλετε εάν θέλετε κομμένο σε λεπτές φέτες το φύκι νόρι ή το μίσο) - Πασπαλίστε με φειδώ, τσιγγουνιά και μεγάλη προσοχή το αλάτι γιατί η κάππαρη και οι ελίες είναι ήδη αλμυρές (μπορείτε και να το παραλείψετε εαν θέλετε).
- Βράστε τα ζυμαρικά al dente σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.
- Στραγγίστε ελαφρά τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο τηγάνι.
- Αναμίξτε τα καλά.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και καλή μας όρεξη.
Συμβουλές:
- Το μίσο ή το φύκι δίνουν μια ωραία θαλασσινή αύρα στο πιάτο, αλλά και χωρίς αυτά είναι πεντανόστιμο.
Η συνταγή είναι τροποποιημένη απο εδώ:
http://mylittlecup.blogspot.gr/2013/06/fusilli-al-torchio-alla-puttanesca.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.