Υλικά για 8 μερίδες:
- 800 γρ. τριμμένη ντομάτα ή 2 κονσέρβες ψιλοκομμένο τοματάκι
- 2 κούπες καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια ή 1 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
- 1/8 κούπας φυστίκια για τη διακόσμηση του πιάτου
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 30 γρ. νωπή πιπερόριζα (τζίντζερ στο πάχος ενός αντίχειρα περίπου)
- 1 κ.γ. μπούκουβο ή πιπεριές τσίλι
- 1 κονσέρβα των 400 γρ. ντομάτα σε κύβους ή 2 κούπες φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα σε κύβους
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
- Κόλιανδρο ή μαϊντανό ή άλλο αγαπημένο σας μυρωδικό για τη διακόσμηση
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
Βήματα:
- Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή μούλτι πολτοποιήστε μαζί τη τριμμένη ντομάτα, τα φιστίκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές τσίλι ή το μπούκουβο.
(Εάν χρησιμοποιείτε μπλέντερ, προσθέστε τις υγρές ντομάτες πρώτα και όχι όλο μαζί αλλά σε παρτίδες, για να γίνουν όλα ψιλοκομμένα) - Προσθέστε τα ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα υλικά σε μια αντικολλητική κατσαρόλα.
- Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, περίπου 3 κούπες νερό και ανάψτε την εστία σε μέτρια θερμότητα έτσι ώστε μόλις να βράζει.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 30 λεπτά έως 3 ώρες.
(Να είστε προσεκτικοί και να μην το αφήσετε να καεί ανακατεύοντας συχνά και κρατώντας το καπάκι κλειστό έτσι ώστε να αποφύγετε το πιτσίλισμα) - Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους και περισσότερο ζωμό ή και νερό μέχρι να έχετε την επιθυμητή συνοχή.
- Γαρνίρετε με περισσότερα φιστίκια και μυρωδικά, εαν το επιθυμείτε.
- Εάν το μπλέντερ σας δεν είναι πολύ δυνατό τότε καλλύτερα αντί για 2 κούπες φυστίκια να βάλετε περίπου 1 - 1 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο, έτσι θα γίνει πιο βελουτένια η σούπα σας χωρίς κομματάκια φυστικιού μέσα!
- Επειδή τα ανάλατα φυστίκια είναι δύσκολο να βρεθούν -μιας που συνήθως τα πωλούν αλατισμένα- , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλατισμένα αφού πρώτα τα καθαρίσετε ανάμεσα σε 2 στεγνές πετσέτες ή τα πλύνετε και τα στεγνώσετε.
- Αντί για φυστίκια μπορείτε να βάλετε βρασμένα ρεβύθια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.