Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Επιδόρπιο γιαουρτιού με σάλτσα μήλου και μούσλι

  Υλικά: 
  • 4 γεμάτες κ.σ. σάλτσα μήλου
  • 6 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι σόγιας ή άλλο φυτικό γιαούρτι
  • 2 κοφτές κ.σ. μούσλι ή μείγμα ξηρών καρπών

Επιπλέον υλικά (προαιρετικά):

  • 1/2 λάιμ (χυμός)
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή άλλο γλυκαντικό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα ή μείγμα μπαχαρικών τύπου "σμυρνιό"
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπερόριζα σε σκόνη








Παρασκευή:
  1. Σε ένα ποτήρι για ουϊσκι ή της επιλογής σας βάζετε 2 γεμάτες κ.σ. σάλτσα μήλου.
  2. Απο επάνω βάζετε μια στρώση απο 3 κ.σ. γιαούρτι και 1 κοφτή κουταλιά μούσλι ή ξηρούς καρπούς.
  3. Επαναλαμβάνετε τα 2 πρώτα βήματα μιά φορά.
  4. Παγώνετε στο ψυγείο για 1/2 - 1 ώρα και σερβίρετε.

Συμβουλές:
  • Σάλτσα μήλου βρήκα στο "ΑΒ βασιλόπουλο" και γιαούρτι σόγιας στο "Bamboo vegan".
  • Στράγγισα το γιαούρτι σόγιας και έτσι ήταν πιο παχύρευστο.
  • Το χυμό λάιμ, τη κανέλα, τη πιπερόριζα και το αλάτι μπορείτε να τα ανακατέψετε μαζί με τη σάλτσα μήλου, εγώ δε το έκανα αλλά θα του πάει και θα το κάνει πιο "γκουρμέ."
  • Το γλυκαντικό το βάζετε στο γιαούρτι εάν σας αρέσει πιο γλυκό σα κρέμα, αλλά εμένα μου αρέσει ξινούτσικο και έτσι δεν έβαλα, μπορείτε επίσης μαζί με το γλυκαντικό να βάλετε και 1 πρέζα αλάτι στο γιαούρτι -για να τονιστεί ακόμα καλλύτερα- και να το ανακατέψετε, πριν το βάλετε στο ποτήρι.
  • Οι αναλογίες είναι ενδεικτικές, είναι περισσότερο μια ιδέα για ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωϊνό παρά μια συνταγή, φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, μπορείτε να πειραματιστείτε και να βάλετε λιγότερη σάλτσα μήλου ή κομματάκια φρέσκου μήλου ή τριμμένο ή άλλα φρούτα ή μαρμελάδα βύσσινο κλπ, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!
~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.