Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Σαλάτα με αβοκάντο, λιαστές τομάτες και ελιές

 Υλικά: 
  • 1 μεγάλο αβοκάντο χοντροκομμένο σε κύβους
  • 40 γρ. λιαστά τοματάκια (+ 3 για διακόσμηση)
  • 4  τοματίνια κομμένα στα 4
  • 50 γρ. πράσινες ελιές κομμένες στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ροζ αλάτι (δοκιμάστε και προσθέστε σταδιακά)
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο χοντροκομμένη
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε τετραγωνάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 μεσαίο λεμόνι ή 1/2 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
  • 3 τρυφερές κορυφές βασιλικού χοντροκομμένες (κρατήστε λίγο για διακόσμηση)
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο ή 1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 
 Παρασκευή:
  1. Προετοιμάζετε τα υλικά.
  2. Τα ανακατεύετε καλά όλα μαζί εκτός από 3 λιαστά τοματάκια κομμένα στη μέση και λίγο βασιλικό για τη διακόσμηση.
  3. Διακοσμείτε τη σαλάτα με τα τοματάκια και το βασιλικό και σερβίρετε.





Συμβουλές:
  • Το αλάτι βάλτε το τελευταίο, δοκιμάστε και εαν θέλει προσθέστε σταδιακά, επειδή και οι ελιές και τα λιαστά τοματάκια δίνουν μια αλμυρότητα.
  • Εαν το αβοκάντο έχει μερικά μαύρα σημεία απο υπερ-ωρίμανση αφαιρέστε τα.
  • Μπορείτε να τα ψιλοκόψετε τα υλικά αντί να τα χοντροκόψετε και να βγει σα βούτημα (dip) guacamole, εγώ το έφτιαξα έτσι και το έφαγα ως σαλάτα.
  • Μη το ανακατέψετε πάρα πολύ εαν δεν θέλετε να λιώσει το αβοκάντο και να έχει περισσότερο την εμφάνιση σαλάτας με ξεχωριστά τα υλικά, αλλά στις σαλάτες ένα καλό ανακάτεμα είναι σημαντικό για τη γεύση.
~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.