Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μορίνγκα τσιγαριστή με κρεμμύδι και σπόρους μουστάρδας


 Υλικά:
  • 1 μεγάλη δέσμη μορίνγκα (περίπου 400-500 γρ. μαζί με τα κλαδιά)
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια χονδροκομμένα 
  • 1/2 κ.γ. μπούκουβο ή 3 μικρά ξερά τσίλι χονδροκομμένα
  • 1 κ.γ. σπόρους μουστάρδας 


 Παρασκευή:
  1. Αρχικά καθαρίζετε τα φύλλα απο τα κλαδιά, τα πλένετε, τα στεγνώνετε με μια καθαρή πετσέτα ή με ένα στεγνωτήριο σαλάτας και τα αφήνετε σε μιά γαβάθα.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ρίχνετε τους σπόρους μουστάρδας μαζί με τα κρεμμύδια.
  3. Μόλις αρχίσουν να τσιτσιρίζουν και να ευωδιάζουν τα αρώματα τους ρίχνετε τα φύλλα μορίνγκας μαζί με το αλάτι.
  4. Ανακατεύετε και μόλις μαραθούν τα βάζετε σε ένα πιάτο και σερβίρετε.

Συμβουλές:
  • Φύλλα μορίνγκας φρέσκα θα βρείτε στο οπωροπωλείο - παντοπωλείο "FARMER'S" της Λύντια Κορινθίας 22 Αμπελόκηποι (κάθετος στη κηφισίας).
  • Τα κλαδιά είναι αρκετά σκληρά οπότε θα πρέπει να τα αφαιρέσετε και να χρησιμοποιήσετε μόνο τα φύλλα της μορίνγκας.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.