Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Σαγανάκι (saganaki)



 Υλικά:
  • 2 χονδρές φέτες 1 εκ. φυτικό τυρί που λιώνει (viotros)
  • 2 κ.σ. ωμό σουσάμι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο (+ 1 κ.σ. σησαμέλαιον προαιρετικά)
  • 1/2 κούπα αλεύρι (περίπου)
  • 2 πρέζες αλάτι (2 ml)
  • 1 κούπα χλιαρό νερό



Παρασκευή:
  1. Προετοιμάζετε τα υλικά, βάζετε το νερό σε ένα βαθύ πιάτο ή σκεύος, το αλεύρι μαζί με το αλάτι σε ένα πιάτο, και το σουσάμι ξεχωριστά σε ένα άλλο.
  2. Παίρνετε τη μιά φέτα και την εμβαπτίζετε μέσα στο νερό, μετά στο αλεύρι, μετά μια γρήγορη βουτιά ξανά στο νερό, κατόπιν πάλι στο αλεύρι, το πατικώνετε καλά, και τέλος το πιέζετε στο σουσάμι για να κολλήσουν τα σποράκια επάνω του.
    (Επαναλαμβάνετε και με τη δεύτερη φέτα τυριού.)
  3. Ζεσταίνετε ένα μικρό τηγάνι ή σκεύος σαγανάκι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε λίγο λάδι, και τοποθετήστε τις φέτες.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά αλλά όχι κάτω απο μέτρια, ρυθμίστε τη να είναι μεταξύ μέτριας και δυνατής.
  5. Αφήστε να ψηθούν για 1-2 λεπτά και γυρίστε με μιά σπάτουλα για να ψηθούν και απο την άλλη.

http://www.violife.gr/#!violife-saganaki-or-grilled-violife/ceyf
    

Συμβουλές:
  1. Το σουσάμι δεν είναι απαραίτητο αλλά δίνει ένα ωραίο άρωμα και γεύση.
  2. Το τυρί παραμένει μαλακό ακόμα και αφού κρυώσει.
  3. Η φωτιά θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατή, αλλά προσέξτε μη το κάψετε.
  4. Προαιρετικά μπορείτε να τοποθετήσετε τα σαγανάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα επιπλέον λάδια (εγώ δε το έκανα).
~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.