Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Σμούθι με γάλα καρύδας και ανανά

Υλικά: 

  • 2 ροδέλες ανανά καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κυβάκια 
  • 1/2 - 1 κούπα γάλα καρύδας Alpro
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι απο χουρμά ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Σπαγγέτι με μανιτάρια σε λευκή κρέμα ηλιόσπορου


Υλικά: 
  • 500 γρ. σπαγγέτι ή σπαγγετίνι ή πέννες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας

    Για την λευκή σάλτσα με τα μανιτάρια θα χρειαστείτε:
  • 1 κούπα καθαρισμένους ηλιόσπορους μουλιασμένους στο ψυγείο αποβραδίς

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Χαλβάς με χυμό μπανάνας και αμύγδαλα

Υλικά: 
  • 2 κούπες χονδρό σιμιγδάλι
  • 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
  • 200 ml ηλιέλαιο

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Σούπα μαύρης ροβίτσας (Urad Dal)


Υλικά για 4 άτομα: 
  • 1 κούπα ή περίπου 250 γρ. urid daal (αποφλοιωμένη μαύρη ροβίτσα)
  • 3 κούπες  ή 750 ml νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
  • 2 τομάτες χονδροκομμένες

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Κουνουπίδι σε κουρκούτι με σκορδαλιά

       Υλικά: 
  • 1 κουνουπίδι 
    Για το κουρκούτι:
  • 250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 1 κ.σ. κοφτή μπέικινκ πάουντερ 
  • 1 κ.γ. κοφτό ροζ ορυκό άλας

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Σαλάτα με μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και αβοκάντο

Υλικά: 
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ξυπλυμένα και στραγγισμένα (περίπου 250 γρ.)
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένη (περίπου 250 γρ.)
  • 1 κεσεδάκι ή 15-20 τοματούδια κομμένα στη μέση

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Σουσαμόπιτα Θράκης με έτοιμο φύλλο


Υλικά για 24 μερίδες: 
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας «πολίτικο» της alfa 
  • 2 1/2 κούπα σουσάμι, καβουρδισμένο 
  • 1 1/2 κούπα φρυγανιά αλεσμένη 

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Γάλα φυστικοβούτυρου - σησαμοπολτού

Υλικά: 

  • 50 ml σησαμοπολτό (ταχίνι)
  • 50 ml φυστικοβούτυρο (προτιμήστε σπιτικό)
  • 1 λίτρο ή 4 κούπες νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016