Υλικά:
- 2 ροδέλες ανανά καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κυβάκια
- 1/2 - 1 κούπα γάλα καρύδας Alpro
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι απο χουρμά ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας
Υλικά:
- 500 γρ. σπαγγέτι ή σπαγγετίνι ή πέννες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
Για την λευκή σάλτσα με τα μανιτάρια θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα καθαρισμένους ηλιόσπορους μουλιασμένους στο ψυγείο αποβραδίς
Υλικά:
- 2 κούπες χονδρό σιμιγδάλι
- 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
- 200 ml ηλιέλαιο
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 κούπα ή περίπου 250 γρ. urid daal (αποφλοιωμένη μαύρη ροβίτσα)
- 3 κούπες ή 750 ml νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
- 2 τομάτες χονδροκομμένες
Υλικά:
- 1 κουνουπίδι
Για το κουρκούτι:
- 250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 1 κ.σ. κοφτή μπέικινκ πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτό ροζ ορυκό άλας
Υλικά:
- 200 γρ. νεαρά φύλλα λυκομουριάς (goji berry) ή νεαρό σπανάκι
- 100 ml κινόα
- 300 ml νερό (περίπου)
Υλικά:
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ξυπλυμένα και στραγγισμένα (περίπου 250 γρ.)
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένη (περίπου 250 γρ.)
- 1 κεσεδάκι ή 15-20 τοματούδια κομμένα στη μέση
Υλικά:
- 1 κιλό αγκινάρες καθαρισμένες
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι
Υλικά για 24 μερίδες:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας «πολίτικο» της alfa
- 2 1/2 κούπα σουσάμι, καβουρδισμένο
- 1 1/2 κούπα φρυγανιά αλεσμένη
Υλικά:
- 50 ml σησαμοπολτό (ταχίνι)
- 50 ml φυστικοβούτυρο (προτιμήστε σπιτικό)
- 1 λίτρο ή 4 κούπες νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
Υλικά:
Για την βάση:
- 1 κούπα ψημένα φιστίκια ή ανακάρδια ή καρύδια (όχι πολύ αλατισμένα)
- 1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας