Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Μπράουνις με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά για 9 κομμάτια μπράουνις:  
  • 1 μεσαίου μεγέθους πράσο χοντροκομμένο (τα τρυφερά μέρη) 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 140 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρωτά ή πορτομπέλο ψιλοκομμένα

Κατεψυγμένη τσουκνίδα

Η τσουκνίδα είναι μια υπερτροφή, μιας που δε τη βρίσκουμε φρέσκια και τρυφερή όλο το έτος μπορούμε να τη καταψύξουμε και να τη χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας όποτε θέλουμε.

Υλικά:
  • 500 γρ. τσουκνίδες (πλυμμένες και καθαρισμένες)
  • Κρύο νερό με παγάκια σε ένα μπολ

Πέστο τσουκνίδας με βασιλικό (Raw)

Υλικά:

  • 2 κούπες φύλλα απο τσουκνίδες
  • 1 κούπα φύλλα βασιλικού
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού 

Πέστο τσουκνίδας με καρύδια και διατροφική μαγιά


 
Υλικά:
  • 5 κούπες τσουκνίδες (χωρίς κοτσάνια, πλυμμένες)
  • Παγωμένο νερό
  • 1/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα ή κουκουναρόσποροι

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Γάλα απο καστανό ρύζι (Brown rice milk)

 
Υλικά για 3 κούπες γάλα:
  • 1 κούπα ωμό καφέ ρύζι (μακρύκκοκο κατα προτίμηση)
  • 4 κούπες νερό (φιλτραρισμένο κατα προτίμηση)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ανάλογα τις προτιμήσεις σας) ή σπόρους απο καρπό βανίλιας ή κανέλλα ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας

Μουσακάς με μπεσαμέλ πατάτας

Υλικά   
Για τον μουσακά 
  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 350 γραμμάρια μανιτάρια φρέκα χοντροκομμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1/2 κούπα πελτέ ντομάτας

Κορμός σοκολάτας με φουντούκια και σταφίδες

Υλικά
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
  • 1 1/2 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα

Τσουκνιδοκεφτέδες με σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης

Τι χρειαζόμαστε:
  • 200 γρ. κορφές φρέσκιας τσουκνίδας
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμέννο

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σούπα τσουκνίδας (με γάλα)


Υλικά:
  • 1 κιλό τσουκνίδες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

Σούπα τσουκνίδας (με αλεύρι)

Υλικά:
  • 1 κιλό τσουκνίδες
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. μπούκοβο

Τσουκνιδοπιτάκια με ελιές και καρύδια



Υλικά
Για την γέμιση:
  • 1 κιλό τσουκνίδες (μη ανθισμένες κορυφές) ή 1/2 kg τσουκνίδα + 1/2 kg σπανάκι
  • 1/2 κούπα ελιές μαύρες ξιδάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα